Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zelena čistka

Akcija za ljepši, uređeniji i zeleniji Vukovar

'20.04.2012., Cakovec - Provedena velika akcija ciscenja okolisa Zelena cistka, na zagadjenom poligonu bivse vojarne. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
18.04.2013.
u 15:28

Zelena čistka ima za cilj pronaći sve lokacije nepravilno odloženog otpada, obilježiti ih na internetskoj karti, te potom očistiti šume, rijeke, jezera, more...

U okviru akcije Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, ove subote u Vukovaru na nekoliko lokacija biti će organizirane akcije uklanjanja i uređivanja divljih deponija. Prema riječima Siniše Mitrovića, stručnog suradnika za razvoj civilnog društva, rad sa udrugama i nacionalnim manjinama u gradu Vukovaru, u akciji će se uključiti preko sto volontera iz grada uz logističku i drugu pomoć gradske uprave i gradske komunalne tvrtke Komunalac.

– Ukonit ćemo četiri divlje deponije na području grada ili oko 30 tona najrazličitijeg otpada. U akciji će se uključiti građani ali i aktivisti 11 udruga koje djeluju na području Vukovara. Prema sadašnjim našim podacima poslije ove akcije na području Vukovara ostat će još dvije tri divlje deponije koje ćemo također uskoro ukloniti, najavio je Mitrović. Slična akcija održana je i prošle godine kada je očišćeno pet lokacija i uklonjeno oko 50 tona otpada. Na konferenciji za novinare, organizirane ovom prilikom, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo pozvao je što veći broj građana da se uključe u akciji i da svi zajedno učine korak više prema ljepšem, uređenijem i zelenijem Vukovaru. Zelena čistka ima za cilj pronaći sve lokacije nepravilno odloženog otpada, obilježiti ih na internetskoj karti, te potom očistiti šume, rijeke, jezera, more, puteljke, vrtače, škrape... svaki kutak Lijepe naše i to sve u samo jednom danu. Akcija se provodi u subotu, 20 travnja, u vremenu od 10 do 15 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije