Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dolazi mu i obitelj

Ahmadinejadov kamerman prebjegao u SAD i zatražio azil

mahmoud ahmadinejad,mahmud ahmadinedžad
Reuters/PIXSELL
02.10.2012.
u 09:50

Hassan Gol Khanban s iranskim je predsjednikom došao na sjednicu Opće skupštine UN-a

Kamerman Mahmouda Ahmadinejada, koji je s iranskim predsjednikom doputovao u New York na sjednicu Opće skupštine UN-a, prebjegao je u SAD i zatražio azil, piše Telegraph. Hassan Gol Khanban u New York je sa 140-članim izaslanstvom stigao prošli tjedan, a njegov odvjetnik Paul O'Dwyer rekao je da su u međuvremenu i Khanbanovi žena i djeca napustili Iran te ih se pokušava dovesti u SAD.

Khanban je iransko izaslanstvo napustio oko sat vremena prije nego što je ona iz hotela Warwick krenula prema zračnoj luci. Rekao je da ide kupiti poklon sinu, no nije se vratio.

Khanban je navodno nekoliko godina radio za iransku državnu radioteleviziju IRIB, a s Ahmadinejadom je već nekoliko puta putovao u New York pa je očito da mu je iranska vlada vjerovala. Nije poznato zna li povjerljive informacije koje bi u zamjenu za azil mogao pružiti američkim vlastima.

>> Sirijski veleposlanik prebjegao i pozvao kolege da ga slijede

Komentara 17

OB
-obrisani-
10:08 02.10.2012.

a koliko su mu glumaca probjeglo?

OB
-obrisani-
10:10 02.10.2012.

zahvaljujuci iraku,libiji,siriji itd...mnogi sada zele u zapad kazu ova demokratija ne valja u tim drzavama , pa bjezu u zapadu.. reakcija na akciju

AA
aabbcc
10:06 02.10.2012.

. Pa gdje tu ovaj ima osnov za dobivanje azila ? Bolji naslov bi bio da su Iranskog strucnjaka ameri kupili za nekoliko milijuna dolara ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije