Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA PREDSJEDNICE

Grabar-Kitarović: 'Život se ne svodi na Agrokor'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/6
27.10.2017.
u 22:00

Ocijenila je da Agrokor ne trese temelje države, premda je jedno od bitnih pitanja s kojima se suočavamo

Predsjednica Republike Hrvatska Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako javnost ima pravo znati detalje slučaja Agrokor i to treba rasvijetliti, ali kako se ne smije dopustiti da jedno pitanje zaokupi svu pozornost i energiju, jer se život ne svodi na Agrokor.

Predsjednica je to izjavila u razgovoru za HRT za boravka u Dubrovačko-neretvanskoj župnije dodala kako je Agrokor ogroman, težak i kompliciran slučaj koji treba riješiti. "Međutim život se ne svodi na Agrokor", rekla je dodavši kako život u državi mora teći dalje.

Kolinda Grabar-Kitarović
1/10

Ocijenila je da Agrokor ne trese temelje države, premda je jedno od bitnih pitanja s kojima se suočavamo. "Mislim da tu treba naći nacionalni konsenzus u njegovom rješavanju jer je bitnije postići suglasje nego se razilaziti," istaknula je. 

Naglasila je kako pitanje Agrokora treba riješiti jer se ono odražava i na susjedne države.  No, smatra kako se ne smije dopustiti da jedno pitanje zaokupi potpunu pozornost i energiju.

"Trebaju se riješiti goruća državna pitanja", rekla je dodavši kako državu ne čini jedna korporacija jer je čine svi njezini krajevi. 

Koliko god bilo bitno zadržati sva radna mjesta u okviru Agrokora i osigurati da porezni obveznici ni na koji način ne budu odgovarali i plaćali dugove Agrokora, isto je tako bitno nastaviti posao u državi da se naši krajevi ravnomjerno razvijaju, poručila je predsjednica.

Istaknula je i kako između nje i predsjednika Vlade nema disonantnih tonova, ali svatko ima pravo na svoje mišljenje, jer, rekla je, kad bismo se u svemu slagali to ne bi bila demokracija.

Predsjednica smatra kako se treba usredotočiti na živote ljudi na terenu. Danas smo riješili jedan veliki problem na Mljetu, pa će do 1. lipnja 2018. otok Mljet dobiti pitku vodu, rekla je.

Kolinda Grabar-Kitarović
1/18

Komentara 23

BU
Budak
22:06 27.10.2017.

Tvoj ne, ali će AGROKOR uništiti puno života. Nekad je bolje razmisliti prije nego što se nešto izjavi.

VI
Vito
08:34 28.10.2017.

Grabar-Kitarović: 'Život se ne svodi na Agrokor' ::::: Igrala se s putinom "doktora" pa sad pokušava skrenuti pozornost s veleizdaje koju je njezina partijska organizacija organizirala u vrijeme vladavine od 18 godina (10+8) i za koju je njezina partijska organiztacija pred hrvatskim sudom osuđena za pljačku Hrvatske. __ A među pljačkašima je i "agrokor" koji će nakon preuzimanja zbog vraćanja dugova praktički postati vlasništvo stranih veleposjednika, a što je i cilj hdz-ovaca koji su opljačkali Hrvatsku dok smo ju branili od četnika s istoka, a bili neoprezni i nespremni od napada četnika iz redova hdz - ovaca

MA
Malenkost
09:45 28.10.2017.

Kad jedna osoba, Predsjednica, istovremeno najavljiva da zeli i studirati, te to i cini, signalizira svom okolisu da je ona iznimno sposobna, inteligentna, radisna, ... . Dualizam Funkcije omalovazava njenu kardinalnu ulogu-izabranu Predsjednicu, pa i selidbe njenih Ureda trebaju signalizirati, tu sam da sve saznam i vidim, u summa summarum je u stvari sve obratno, skucenost intelekta prislino salje signale u javnost s "Funkcijama" i "selidbom" zeli pokazati ubikvitarnost svoje osobe samo radi zelje za isticanjem "svoje umisljene Inteligencije". Najzalosnije u svemu je sto su joj njeni savijetnici to dopustili ili sto ih je uspjela "nadigrati". Ona je zalost, nemoc i indikator koliko je Funkcija Predsjednika samo obicna "Predstava" bez ikakve moci, ustvari parazitna funkcija koje flankiraju mnoge masno placene i nesposobne osobe. Zalosno je vidjeti stanje HR, bar za mene iz Njemacke. HR je u rukama nesposobnih ali mafijaskih umrezenih Trgovaca- Politicara-Justicije. Moj savjet je:kofer u ruke i van-mladi ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije