Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROBAROMETAR

HDZ zaustavio pad, kao i SDP, ali građani su pesimistični

Vlada nacionalnog jedinstva
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
27.10.2017.
u 20:59

70 posto birača misli kako zemlja ide u lošem smjeru, što je drugi najlošiji rezultat posljednjih šest mjeseci

Politički gledano afera Agrokor obilježila je listopad. Ivica Todorić svakodnevno je na svom blogu optuživao Vladu da mu je koncern oduzet na sili, a najviše je optuživao potpredsjednicu Vade Martinu Dalić i izvanrednog povjerenika Vlade Antu Ramljaka.

Osnovano je saborsko povjerenstvo za Agrokor, no hoće li proraditi?

U svemu, vladajuća stranka HDZ nije kažnjena, pokazuje redovito istraživanje Dnevnika Nove TV Crobarometar.

HDZ je zaustavio rujanski pad potpore među biračima i listopad završava s potporom od 32,5 posto. 

Istodobno je pad iz proteklog mjeseca zaustavila najveća oporbena stranka - SDP. Sada uživa potporu od 23,4 posto birača. Živi zid među biračima povećava potporu i trenutačno ih podržava 10,5 posto birača. MOST pak ima 6,9 posto potpore. 

Milan Bandić 365 trenutačno uživa potporu 4,2 posto ispitanika, a IDS 2,3 posto.

Vlada nacionalnog jedinstva
1/7

Slijedi HSU s potporom od 2 posto ispitanika, a HSS je na 1,9 posto. Reformisti Radimira Čačića mogu računati na potporu 1,5 posto birača, HDSSB Branimira Glavaša na 1,1 posto, a HNS je na 1 posto potpore.podržava 10,5 posto birača. MOST pak ima 6,9 posto potpore.

Ostale stranke imaju ukupno 4 posto potpore. Zanimljivo, HSLS ima potporu 0,7 posto, Promijenimo Hrvatsku 0,8 posto, Neovisni za Hrvatsku 0,5 posto, a GLAS 0,4 posto. Neodlučnih je 7,3 posto birača.

70 posto birača misli kako zemlja ide u lošem smjeru, što je drugi najlošiji rezultat posljednjih šest mjeseci, a tek njih 22 posto misli suprotno. Ne zna njih 8 posto.

63 posto ispitanika ne odobrava poteze Vladinih politika i to je već peti mjesec kako raste nezadovoljstvo. Istodobno, politike Plenkovićeva kabineta odobrava njih 28 posto, a njih 9 posto ne zna.

Da će Vladina koalicija odraditi mandat do kraja, misli 63 posto ispitanika. To je pad potpore u odnosu na posljednje mjesece kada su birači vjerovali da će do 2020. u
Banskim dvorima biti isti stanari. Da će se koalicija raspasti i prije, misli pak 27 posto ispitanika, a ne zna njih 10 posto. periodu  prijavljena  i  tri djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i jedno djelo zanemarivanje i zlouporaba djetetovih prava. 

Ključne riječi

Komentara 22

GU
Gustirna
23:33 27.10.2017.

Cak su liberalno fasisticki mediji po europi i americi poceli kopirati ove udbaske ankete...oni u njemackoj nisu imali pojma da AfD postaje treca stranka...a u americi jos uvijek misle da su izabrali pijanu hillary za predsjednicu...

Avatar zajutrak
zajutrak
21:45 27.10.2017.

Divim se Bernardićevim sljedbenicima .., a tek Grmojinim..., čeka ih "svjetla" budućnost =D

DU
Deleted user
22:05 27.10.2017.

Nekad su komunisti-jugoslaveni uvijek se obracali hrvatskim gradanima kao i dva bivsa hrvatska predsjednika koji jednostavno nisu mogli izgovoriti hrvatski narod,kao prije tako danas,kontinuitet se nastavlja danas preko HDZ-a. Nazdravlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije