Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.07.2012. u 12:00

Linićevi financijski forenzičari bit će raspoređeni po ministarstvima, gradovima i županijama da bi prijavljivali neuredne župane, načelnike i ministre

Slavko Linić, ministar financija, neumorno krpa rupe državnog proračuna. Da spriječi daljnje curenje javnih financija na sve strane donio je i nove naputke kojima uvodi – čuvare državnog novca.

Novi čuvari imat će nešto odgovorniji posao od nekadašnjih čuvara državnog pečata, a tek treba vidjeti kako će funkcionirati u praksi. Linićevi financijski forenzičari bit će raspoređeni po ministarstvima, gradovima i županijama da bi prijavljivali neuredne župane, načelnike i ministre. A i to čudo da vidimo.

Da se živjeti

Mesićeva mirovina kao četiri prosječne plaće

Stjepan Mesić, bivši predsjednik ima mirovinu od 22 tisuće kuna, doznali smo usput kada je objavljena informacija da će Ivo Josipović, kada ode u mirovinu imati samo 8,8 tisuća. Nije posve loše.

Vijesti iz Poskokove Drage

Lovac na zmije otrovnice prkosi recesiji

Ivica Portnar Ćuskija, lovac na poskoke iz Slunja, već danima ne silazi sa stranica novina koje se natječu koja će imati zanimljiviju priču o ovom neobičnom poduzetniku. Ćuskija poskoke lovi već 30 godina i uspješno surađuje s farmaceutskom industrijom za koju je nalovio oko dvije tisuće otrovnica. “Da se od poskoka lijepo živjeti”, poručuje mali poduzetnik Ćuskija. Nije istina da novac leži na cesti. Ponekad vijuga po kamenjaru.

Navijački reket

Hajduk će plaćati navijače koji ne bacaju baklje

Marin Brbić, novi predsjednik Hajduka, tek što je preuzeo vođenje splitskog kluba došao je na revolucionarnu poslovnu ideju. Kako bi smanjio troškove kluba koji zbog navijačkih baklji stalno mora plaćati kazne predložio je da se članovima Torcide plati – da ne bacaju baklje u teren!

Brbić je zaključio da će tim udarcem ubiti dvije muhe jer neće više biti baklji u terenu, a umjesto da plati kaznu od primjerice 100.000 kuna podijeliti će pola tog iznosa navijačima i tako uštedjeti. Tako će Torcida postati prva profesionalna navijačka grupa koja će biti plaćena da ne baca baklje. I tako legalno reketari upravu kluba.

Komentara 10

SO
sotokuco
12:25 13.07.2012.

Bivšem 22.000kn mirovina. Niko i ništa, za ništa, a 22.000kn.

OS
osica
16:44 13.07.2012.

jeslu li već ti" Linićevi cinkaroši" počeli raditi - Antešić je na tapetu, ili su to samo "bodulska posla" ili se sam prijavio da ih izbjegne - a" ako ga oni ne uhvate - to se dogodilo nije."

DU
Deleted user
12:22 13.07.2012.

Što se tiče lovca na poskoke, evo dokaza da su u RH svi jednaki pred zakonom, ali zakon nije jednak prema svima. Poskok je naime prvokategornik među zaštićenim životinjskim vrstama i zakonski su zaprijećene visoke novčane kazne za bilo kakve manipulacije s tom životinjskom vrstom, baš kao što je znana i fraza iz prijašnjeg sustava: Zaštićen kao lički medvjed! Pa usprkos zaštiti, Macola, ugostitelj iz like ima svoj privatni ZOO s medvjedima kraj ugostiteljskog objekta. A kako je to moguće, ako državni odvjetnik tako brižno primjenjuje slovo zakona!? Pa će nam EU top birokratska svita prigovarati da nismo poduzeli dostatne mjere na zaštiti ugroženih vrsta, a temeljem tako nekih fotografija u našim dnevnim listovima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?