Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOUNJSKA KRIZA

U iščekivanju raspleta problema u IGM-u radnici poručuju: 'Napeti smo kao puške'

04.06.2009.
u 17:33

Čekamo što će biti. Raspoloženje među radnicima je nikakvo i svi smo napeti kao puške – ističe Mario Pribanić, radnik IGM-a Tounj.

Stečaj-spas
Nakon što su početkom tjedna stupili u štrajk zbog neisplate plaća za veljaču, ožujak i travanj, radnici su nastavili s proizvodnjom. Međutim, ukoliko im tvrtka ne isplati plaću do 15. lipnja, tvrde, kreću u štrajk, unatoč tomu što su svjesni kako bi tvrtka zbog toga mogla u stečaj.

– Možda bi nas to i spasilo – ističe Pribanić.

Jozo Kalem, direktor riječkog Euro-petrola, ne zna ništa o prijedlogu stečaja IGM-a koji je predložila njegova tvrtka Trgovačkom sudu u Karlovcu zbog, kako saznajemo od sutkinje Goranke Boljkovac, potraživanja od gotovo 90 milijuna kuna.

– O tome se brine odvjetnik tvrtke – kaže Kalem, odbijajući išta više telefonski komentirati.

U javnost je, pak, dospjela informacija kako je karlovačka TV 4 rijeke, čiji je suvlasnik Ivan Pađen, također u problemima. No, drugi suvlasnik i direktor televizije Josip Grdina to poriče.

– Zašto bismo bili u problemima? Plaće se isplaćuju, a program se emitira. Nema također ni prevelikih potraživanja prema nama –navodi Grdina. Iako tvrdi da s IGM-om TV4 rijeke nisu povezane, činjenica jest da se za potrebe televizije koriste vozila s logom upravo tounjske tvrtke.

Pađen šuti
U vezi s tim smo kontaktirali i samoga Ivana Pađena, ali nam je on odbio dati bilo kakav komentar.

Želite prijaviti greške?