Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
81 13°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • MM321:

  Ugledni i najstariji američki znanstveni časopis „Nature“ (u kojemu ne može pisati nitko tko nema autoritet vrhunskog i svojim radovima dokazanog znanstvenog stručnjaka) u svom broju od 12. studenog 2015. godine, u članku pod naslovom „Engineered bat virus stirs debate ... prikaži još! over risky research“, navodi kako su američki znanstvenici uspjeli na bazi koronovirusa iz kineskih šišmiša (SHC014-CoV) napraviti svojevrsni neuhvatljivi virus, sposoban zaraziti ljude. Virus-mutant, nastao u američkim laboratorijima, ima visok stupanj zaraznosti i veliku sposobnost širenja, pričemu su američki stručnjaci upozoravali na teške posljedice zaraze takvim virusom. Službeni razlog stvaranja „American Chimere“ bio je izučavanje mogućnosti pojave novih virusa i opis razine njihove zaraznosti. Tehnički je to stvaranje izgledalo ovako: uzimali su virus SHC014-CoV iz pluća kineskih šišmiša i spajali ga s čovječjim virusom SARS što je rezultiralo da je ovaj prvi polučio svojstva drugoga i da može prodirati u organizam čovjeka i zaraziti ga. Već te iste 2015.g. niz uglednih virologa kritizirao je ovaj rad svojih američkih kolega, upozoravajući na njihovu neodgovornost jer svijet stavljaju pod ugrozu globalne epidemije umjetno stvorenog virusa. Jedno od najsimptomatičnijih upozorenja bilo je ono o pojavi snažne pneumonije (upale pluća). - Z.Meter, Geopolitika news. Za 70-80 g pokazati će se da je ovo bilo namjerno, kao i masa drugih stvari, a ovo u potpisu ekipe iz Davosa

 • Avatar putnik833
  putnik833:

  Nitko me neće uvjeriti da je virus nastao prirodnim putem.Ovdje se radi o "križanju" dva potpuno drugačija tipa virusa. Virus SARS-a genetskim inženjeringom "obogaćen je" da bude čim više viralan i smrtonosan. Sve te labaratorije za bio-inženjering treba zabraniti! Razvoj ... prikaži još!j biološkog oružja opasniji je od nuklearnog! Nuklearno oružje iziskuje ogromne resurse i osudu cijelog svijeta,dok biološko-kemijsku pandemiju može izazvati svaka budala,kult,sekta,teroristička organizacija. Zašto su SAD-e i Rusija jedine dvije zemlje koje čuvaju virus velikih boginja koji se smatra istrijebljenim u prirodi??

 • Avatar slobodoljubac
  slobodoljubac:

  Ovaj virus je plod Bolesnog ljudskog uma i svi ovi koji imaju opravdanje da je prirodni lažu.Meni je dobro poznat pojam "biološki rat" a to je vrsta rata u kojem samo stradaju ljudi,dok biljke životinje i sva ostala materijalna dobra ... prikaži još!a ostaju nedirnuta.No jedna stavka ovdje je bitna ,a to je ono da od njega nije pošteđen ni onaj tko ga je proizveo i započeo tj,;pustio u prirodu !!!

Još iz rubrike Tech/Sci

Cjepivo
3
udomaćila se

Nova varijanta koronavirusa otkrivena u New Yorku, jedna stvar jako brine znanstvenike

hakeri
POUKA SOLARWINDSA

Najveći i najsofisticiraniji hakerski napad koji je svijet vidio

4
Zagreb: Cijepljenje građana u Domu zdravlja Centar u Runjaninovoj
Kako djeluje u stvarnom svijetu?

Znanstvenici došli do podataka o cjepivu Pfizer koje bi moglo biti presudno za vraćanje u normalan život

4