Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

U Hrvatskoj 47 novih slučajeva zaraze. Beroš: Sljedeća 2 do 3 tjedna odredit će našu sudbinu

Nacionalni stožer civilne zaštite
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
04.04.2020.
u 14:04

Stoga, budimo odgovorni i poštujmo mjere, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš

U Hrvatskoj je 47 novih slučajeva zaraze. Ukupno je 1126 osoba oboljelo od Covid-19. U Osijeku su preminule četiri osobe od zaraze koronavirusom, pa je broj umrlih porastao na 12. Oporavljenih je 119. Ukupno je obavljeno 9833 testiranja, od čega u zadnja 24 sata 583. Na respiratoru je i nadalje 39 osoba. "Dva i pol do tri tjedna su kritična i odredit će našu sudbinu" kazao je ministar Vili Beroš.

Izdano je više od 300 tisuća propusnica, a odbijeno je njih više od devet tisuća, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. "Dosad smo zaprimili 3800 dojave o kršenju samoizolacije, a u 1080 je potvrđeno da se krše mjere samoizolacije. Ukazujemo da postoje pojedinci koji krše mjere te dovode u opasnost ne samo sebe već i druge i to nam je jedan od najvećih izazova", kazao je Božinović.

"Nemam uvid u stanje svih bolesnika, svaka klinika vod to za sebe. U našoj klinici nalaze se četiri osobe mlađe do srednje životne dobi na respiratoru i imaju neki rizični faktor", kazala je Alemka Markotić.

"Neka se čuvaju osobito rizične grupe da ne bi završili u kritičnom stanju", kazala je Markotić.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak objasnio je kako će funkcionirati provjera današnjeg dolaska Hrvata letovima.

"Jučer navečer smo imali trening za to. Prilikom dolaska u zračnu luku bit će prisutni epidemiolog, granični inspektori i policija. Utvrdit će se ima li osoba simptome, je li bila u kontaktu, je li bila u nekom dijelu gdje je zaraza i uzet će se njihovi podaci. Ako se za nekoga utvrdi da ima siptome ide odmah u bolnicu. Ostali idu u samoizolaciju", kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Nema zaraze u domovima za starije

"Srećom nema informacija o zaraženima u domovima za starije i nemoćne. Rano smo počeli s mjerama. Pojačali smo još mjere. Koliko je nama poznato domovi se pridržavaju i nemamo proboja bolesti u domove za starije", kazao je Capak.

"Sunčano je i vabi ljude da izađu. Sljedećih nekoliko tjedana su kritični i pozivamo građane da ostanu doma. Tjelesna aktivnost se može odgoditi jer imamo infektivnu bolest koja nam prijeti. Pozivamo sve da ostanu kod kuće", kazao je Capak.

Video: Na drive-in testiranje na koronavirus možete doći automobilom, taksijem, pa čak i pješke

Ključne riječi

Komentara 94

VO
Voda
15:57 04.04.2020.

Sljedeća 2 do 3 tjedna odredit će našu sudbinu....pomjera se svaka sljedeća 2 do 3 tjedna !

Avatar babinjak1984
babinjak1984
15:55 04.04.2020.

Dolaze nam danas novi Covidi-19 iz uvoza,avionima.

FA
fatmir2
15:09 04.04.2020.

Ne vjerujem da ce se nesto promjeniti dva ili tri tjedna osim sto ce biti jos puno zarazenih osoba od koronavirus u hrvatskoj .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije