Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKE UP Zapažene grudi televizijskih ljepotica nisu uvijek rezultat prirode ni plastičnih zahvata

Tajne televizijskih dekoltea

Fani Stipković
import
23.03.2006.
u 11:05

Na veliku radost muškog dijela publike, zamamni su dekoltei postali stiliski must-have za mnoge voditeljice bez obzira na priliku u kojoj se nalaze, no neki ne odobravaju toliku eksploataciju prsnih atributa kad je riječ o novim tv licima. Koliko je istaknuti dekolte važan za jednu televizijsku voditeljicu objasnila nam je i Nikolina Pišek:

- Za voditeljicu je dekolte najmanje bitna stavka, ali morate razumjeti da je na televiziji sve zapakirano, pa tako i dekolte. Oko kamere vidi svaku manu, a kakav je to osjećaj to znaju samo oni koji su se našli u toj situaciji. Najbolje je sve prepustiti televizijskom šminkerima jer samo oni znaju kako izgled učiniti pristojnim i dopadljivim.

Ipak, metode isticanja poprsja ne nailaze na odobravanje svih profesionalnih televizijskih šminkera.

- To što neke cure rade je strašno požalila se Edita Prodan, omiljena šminkerica Sanje Doležal, Mirne Berend, Maje Šuput, Alke Vuice i mnogih drugih.

Koriste se razni umetci od spužve ili silikona pa se naprave umjetne grudi, pa se to podigne... do brade! To je prestala biti stvar luksuza jer se u Grazu podupiruće spužve mogu kupiti već za 6 kuna precizira Edita.

Asja Novaković, televizijska i filmska šminkerica i žena Zlatana Zuhria Zuhre, ima negativan stav prema napuhivanju dekoltea TV voditeljicama: Odbijam raditi grudi! Za voditeljicu grudi ne bi trebale biti važne, no razumijem sve veću potražnju za velikim prsima zbog navale voditeljica kojima je to jedini adut.

Ipak, neke su zvijezde svjesne da zbog popularnosti treba podilaziti i ukusu muške publike. - Koliko je bujan dekolte važan za tv zvijezdu treba pitati muškarce kroz smijeh je poručila Nina Badrić, a u želji da omogućimo svim zainteresiranima da dobrim dekolteom osvoje simpatije muškaraca, zamolili smo Renatu Sopek da nam otkrije tajnu svojih atraktivnih aduta. Na žalost, kraljica hrvatskog televizijskog dekoltea odlučila je sačuvati tajnu svog u svakoj prilici impresivnog poprsja.

- Na želim komentirati ni svoje grudi ni rad profesionalaca koji ih pripremaju za kameru izjasnila se Renata uz zamolbu da je se prestane ispitivati samo o grudima.

Na sreću, buduća voditeljica edukativne emisije o stylingu na Z1 Fani Stipković spremno nam je otkrila kako svaka djevojka može imati atraktivan dekolte ako se informira o trikovima vezanim uz odabir rublja i ostalog accesoirea koji nude trgovine donjeg rublja.

- Ja imam trojku, ali koristim broj manji, malo podstavljeni push-up grudnjak. Ako su grudi veće (poput mojih), treba ih lijepo pritisnuti jednu prema drugoj, a kad su košarice manje no što mi treba, dojke se lijepo stisnu pa izgledaju bujnije i okruglije. Svaka cura trebala bi se opskrbiti tim modelom grudnjaka u različitim krojevima, sa ili bez naramenica. Ja ih naprimjer imam bezbroj, za svaku haljinu po jedan veselo je svoje tajne odala simpatična Fani te napomenula da ni male grudi nisu prepreka za kreiranje bujnog poprsja.

Djevojke s manjim grudima trebaju kupiti veće grudnjake, pa se u njih mogu staviti spužvasti ili silikonski umetci. Oni se lijepo prilagode obliku push-upa i ispune praznine koje nastaju kad se grudi podignu i stisnu. Danas svaka cura može imati lijep dekolte i doista nema razloga da zbog toga bilo koja pati od manjka samopouzdanja detaljno nam je opisala tehniku povećanja siromašnog poprsja Fani.

Zanimljivo, znam da podstavljeni grudnjak može popraviti stvar, ali nisam ni pomišljala da se s grudima može i tako operirati prokomentirala je Nevena i odjurila na montažu. Oduševljeni trikovima koje je Fani Stipković naučila u svijetu mode, zamolili smo modnog stilista Boruta Mihalića da produbi naše znanje o tome kako grudi učiniti atraktivnima bez kirurškog zahvata.

- Spužve su stvar prošlosti! Ja koristim samo silikonske umetke koji se već proizvode i u obliku dojke s formiranom bradavicom, a potpuno su nezamjetni. Ako se nosi nešto jako otvoreno, haljina bez naramenica ili pak ako grudi malo vise koriste se specijalni flasteri u boji kože, ali ja upotrebljavam običnu široku ljepljivu traku jer je to puno ekonomičnije rado je s nama podijelio tajne modnog svijeta Borut, a od šminkerskih trikova dodao i crtanje po pregibu između i iznad grudi.

Debljom se olovkom iznad grudi nacrta slovo "V" da bi se vizualno postigao poželjan oblik, a na gornji dio dojki stavljaju se reflektirajuće čestice da bi se dobio volumen sasvim nam je razgolitio pripremu grudi za modne revije, ali i naglasio razliku između modnih ikona i tv zvijezda:

- Za manekenku je bitan X-faktor, a ne grudi jer je njih lako napraviti i staviti u prvi plan ako je to potrebno. Mislim da kod televizijskih lica to nije slučaj. Prema mišljenju profesionalaca, neki od istaknutih dekoltea ne izgledaju lijepo.

- Sve je to u redu ako treba malo popraviti situaciju, ali mnoge cure toliko pretjeruju da to postaje negledljivo. Kad se grudnjak napuni spužvama i podigne do brade, dojke se pospu šljokicama da bi vizualno dobile volumen, a kosti se iznad poprsja potamne da bi grudi bile u prvom planu zaprepašteno je jeftine šminkerske trikove prokomentirala Edita Prodan, a šminkerica čiji smo kvalitetan rad uočili na Dori, u sapunicama i Playboyu Jelena Topić to je objasnila pogrešnim kriterijima prema kojima tv kuće i same zvijezde biraju vizažiste i stiliste.

Mnoge zvijezde ne žele plaćati profesionalce, već radije sklapaju raznorazne "nagodbe o promociji", pa zato i imamo takvu situaciju s dekolteima. Također, poznato je da se kod nas poslovi dobijaju uglavnom preko rodijačkih i drugih veza, pri čemu nikoga ne zanima kvaliteta vizažista i stilista konstatirala je Jelena i poručila djevojkama da umjerenije ističu svoje adute.

- Uočila sam da mnoge naše zvijezde pretjeruju: idu na isticanje svih aduta odjednom. Mislim da minica, "cice do brade", brdo sjajila na usnama i natapirana kosa ne idu zajedno objasnila je Jelena upozorivši da se i pri isticanju poprsja lako može prijeći granica neukusa.

- Neke zvijezde pretjeruju i kad je riječ o samom dekolteu: ako su grudi uređene tako da budu u prvom planu, nepotrebno ih je dodatno isticati volanima, jakim uzorcima, blještavim materijalima i ukrasima izjasnila se Jelena, a mi joj vjerujemo jer se tv voditeljica čija nas pojavnost ostavlja bez daha Iva Jerković za Doru prepustila upravo njezinim rukama.

- Ne igram na kartu dekoltea: stavim grudnjak koji stvari drži na svom mjestu i malo sve premažem nasmijala se Željka Ogresta, dok je Jadranka Đokić odlučila istaknuti druge atribute.

- Moj adut su noge, a ne poprsje. Draže mi je birati uzorke čarapa nego igrati se s grudnjacima odala nam je podržavajući Jelenino upozorenje o biranju broja istaknutih atributa Jadranka i obećala nam reći sve o nogama ako nas bude zanimalo.

Želite prijaviti greške?