Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.01.2011. u 13:14

Sad će svi dušobrižnici navaliti na Thompsona, a čovjek je samo ostvario hrvatski san: platite mi da ne moram ništa raditi

Koliku bi ti paru tražio da ti plate a da ne radiš ništa? – pitao sam Gajbu onako usput. Zamislio se.

– Jebiga, ja ti tu izgleda volontiram. Trenutačno besplatno ne radim ništa – smijao se, a onda rekao: – Zakaj pitaš?

– Niš, onak, zanima me kolika je cijena nerada u ovoj državi. Za cijenu rada se zna. Tko ovdje radi ispada teška budala i luzer pa je shodno tome cijena rada čista nula. S druge strane, ko u onom vicu o pjevaču koji je mogao živjeti od pjevanja, plaćali bi mu da prestane, imamo estradnjake koji, navodno, dobivaju milijune da šute – slegnuo sam ramenima.

– Aha, misliš na Thompsona. Kad ti je već sve jasno kaj se onda ždereš – nakesio se Žnora.

– Imaš pravo, ako nije čudno to što radnici godinama rade, a ne primaju plaću, zašto bi bilo čudno da ti netko plati da ništa ne radiš. Čovjek je ostvario hrvatski san. Sad će svi kuku i motiku dignuti na njega. Samo znate kaj si mislim, možda sve to nema veze s politikom i izborima.

Sanader je poznat kao ljubitelj umjetnosti i estet. Jelda? E, možda je onda on odlučio spriječiti Thompsonovo pjevanje iz čisto preventivno-estetskih razloga. Čovjek jednostavno nije trpio nacionalnu kičericu pa ju je “pospremio” u svoju tajnu sobu. Koliko se samo teletabisa svih ovih godina upiralo da se Thompsona zabrani ili barem ograniči, i sad kad ga je Sanader ušutkao opet im neće biti pravo.

Ta kvaziintelektualna ekipa uvijek najlakše ispada plitka iza svojih velebnih poza i tupavo uzdignutih brada, jer kad zagusti i treba djelovati, kao po komandi nestaju netragom. Onda se uvijek naknadno jave i pile li ga, pile – zaključio sam.

– Danas o tome da se nad Hrvatskom spustila gusta magla možeš čuti još jedino na prognozi – rekao je sjetno Žnora.

– Pa kad je Sanaderu već bilo do prevencije, zakaj nije platio Šeksu da se povuče iz politike. Možda njega tada ne bi pospremili u ovu tajnu sobu u Austriji – Gajba je ponekad znao biti potpuno politički nekorektan. Tad mi se najviše sviđao.

– A koga bi ti u ovoj državi platio da ne radi ništa, kako kažeš – Žnora se zajedljivo okrenuo prema meni.

– Možemo malo proširiti? I državu, mislim, i motive plaćanja. Može? OK. Recimo, ja bih sigurno platio Maminju da ne radi ništa, da bude samo ovakav kakav je i da tako osiguran svojim javnim nastupima potraje puno duže od legendarnih “Stilskih vježbi”. Onda bih platio onom Srbinu da napokon oženi Severinu, jer će netko na kraju i to morati, kaj ne. E, a ovim iz EU bih i ja dao pare, ali da nas ne prime – zastao sam.

– Al su ti ideje. Ispada da je Sanader još najpametnije znao utrošiti lovu. Kakvi mu god bili motivi, Thompson je malo i dobio koliko vrijedi – Žnora je bio nepokolebljiv.

– Čujte, možda je i Milanović nešto inkasirao samo da uđe u SDP? Misliš li da je i Jaca mogla dobro proći? – Gajba je bio u formi.

– Ne vjerujem, ona je druga priča, sigurno nije bila u tom kolu. Samo možda nešto ipak i inkasira za raspuštanje HDZ-a.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?