Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Zula: Nema bijele zastave unaprijed, tražit ćemo svoju priliku

Cedevita (1)
Marin Susić/PIXSELL
30.04.2012.
u 16:10

Makabi su ove sezone u Tel Avivu pobjeđivala dva posljednja europska prvaka, Panathinaikos i Barcelona

Pred 11.000 glasnih navijača u Nokia Areni Cedevita će večeras (20.15) u Tel Avivu igrati svoj prvi finale nekog međunarodnog natjecanja. Cedevitaši su lani igrali u Final Fouru Eurokupa u Trevisu, ali nisu se plasirali u utakmicu za trofej jer su izgubili od budućeg pobjednika i euroligaša Partizana. Ovaj su put polufinale prošli, i to protiv dugogodišnjeg euroligaša Partizana.

Bez obzira na to što ih, u tako nepovoljnom okruženju, očekuje veliki favorit Makabi (favorit je bio i Partizan), Zagrepčani ne žele biti tek sparing-partner moćnome suparniku.

– Neki će reći da je ovo prilika da odigramo opušteno i da iz toga možda i šuterski profitiramo. Ja ne mogu znati kako ćemo mi šutirati, ali možemo isplanirati pristup i način na koji trebamo igrati obranu. Pritisak će biti velik, oni imaju jako dobru košarkašku publiku koja osjeća ritam utakmice, no to je finale u kojem ćemo mi tražiti svoju priliku – reći će Cedevitin trener Dražen Anzulović.

Zula je svjestan da su ove sezone u Tel Avivu slavili samo euroligaški velikani i dva posljednja europska prvaka Barcelona i Panathinaikos, što ilustrira i izglede Cedevite. No, Cedevitin strateg ne ističe bijelu zastavu unaprijed.

– I da smo kompletni, a ovdje smo bez Smodiša, na nas bi rijetko tko gledao kao na nekoga tko može srušiti Makabi na njegovu terenu. U startu smo u minusu, ali imamo vjere i znanja. Meni je najvažnije da mi tjelesno izdržimo utakmicu jer ne mogu reći da smo u dobrom tjelesnom stanju, a protiv Partizana dali smo 300 posto.

Zula se nada da će Dontaye Draper odigrati u Tel Avivu kao i u osnovnom dijelu sezone kada je zabio sedam trica. Amerikanac s hrvatskom putovnicom ima više motiva igrati dobro u Nokia Areni, a jedan je i taj što ga je već prošlo ljeto Makabi htio dovesti, ali ga Cedevita nije dala.

– Ne mogu dočekati finale, to su utakmice o kojima sanjaš. Moj cilj nije zabiti sedam trica kao prošli put, ali mi jest cilj ostaviti sve na parketu. Kada budem izlazio s terena, želim to učiniti s osjećajem da sam dao sve što imam.

I Cedevita će sljedeće sezone igrati Euroligu. Hoće li u tom euroligašu biti i Draper?

– Imam još jednu sezonu ugovora što znači da ima izgleda da budem tu. Ovo je veliko postignuće za klub, već i sama činjenica da ovdje imamo 200 navijača govori da taj klub neprestano raste, a meni je drago što sam bio dio toga – kazao je Draper.

 

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jolly
18:45 30.04.2012.

Po ćemu je to Partizan bio favorit? Cedevita je bila druga, a Partizan treći u regularnom djelu. Sretno u finalu. Uz borbenost kao u polufinalu, treba nešto i zabiti.

GO
Gost
20:23 30.04.2012.

samo to što je zula trener je automatski bijela zastava za cijelu ekipu! sva sreća da neće nikada biti prvaci hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije