Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH

Zrinjski, Široki i Sarajevo kažnjeni zbog poruka povezanih s presudom u Haagu

Zrinjski - Mostar
Foto: Stojan Lasic/PIXSELL
1/6
13.12.2017.
u 17:27

Tijekom te utakmice na stadionu HŠK Zrinjskog navijačka skupina mostarskog Zrinjskog Ultrasi su bakljama, šestminutnom šutnjom i transparentima odali počast šestorici osuđenih dužnosnika Herceg Bosne, a napose preminulom generalu Slobodanu Praljku

Stegovno povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznilo je mostarski Zrinjski s 8.500 maraka, a Široki Brijeg sa 7.500 maraka zbog isticanja transparenata potpore osuđenim Hrvatima pred Haaškim tribunalom, dok je momčad Sarajeva kažnjena s 1.000 maraka zbog uvredljivih poruka Hrvatima.

U priopćenju dostavljenom medijima iz Nogometnog saveza BiH, Hrvatski športski klub Zrinjski novčano je kažnjen u iznosu 8.500 maraka za propuste u organizaciji utakmice, upotrebi veće količine pirotehničkih sredstava, te isticanje političkih poruka od strane navijača.

Tijekom te utakmice na stadionu HŠK Zrinjskog navijačka skupina mostarskog Zrinjskog Ultrasi su bakljama, šestminutnom šutnjom i transparentima odali počast šestorici osuđenih dužnosnika Herceg Bosne, a napose preminulom generalu Slobodanu Praljku.

U Širokom Brijegu su za vrijeme dvije utakmice protiv Željezničara isticane poruke potpore osuđenim dužnosnicima u Haagu za što je ovaj klub kažnjen s po 5.000 i 2.500 maraka.

Istodobno nogometni klub Sarajevo je dobio kaznu od tisuću maraka jer su navijači istaknuli poruku kako Hrvati u BiH veličaju 'agresore' uz poruku da takvi heroji 'gore u paklu'.

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar tonci123
tonci123
17:36 13.12.2017.

Zanimljiv raspon kazni hrvatskim klubovima...i Sarajevu...

JI
Ja i Ja
17:40 13.12.2017.

Za uvrede hrvatskom narodu osam puta manja kazna nego za minutu šutnje. E moji "bošnjaci", svaka sila za vremena....

DO
don123
17:42 13.12.2017.

Šerijatske kazne za neislamiste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije