Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFA ODLUČILA

HNS kažnjen zbog incidenata na utakmici s Grčkom

Hrvatska - Grčka
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/15
13.12.2017.
u 14:34

Hrvatski nogometni savez kažnjen je s 30.000 švicarskih franaka zbog diskriminatornog i nesportskog ponašanja gledatelja na utakmici protiv Grčke

Disciplinska komisija Fife odlučila je kazniti Hrvatski nogometni savez zbog incidenata na utakmici protiv Grčke u sklopu doigravanja Europskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo.

Hrvatski nogometni savez kažnjen je s 30.000 švicarskih franaka zbog diskriminatornog i nesportskog ponašanja gledatelja na utakmici protiv Grčke, čime su prekršeni članci 58. i 67. FIFA Disciplinskog kodeksa te članak 4. FIFA Pravilnika o zaštiti i sigurnosti na stadionu.

Hrvatska - Grčka
1/7

Također, u prvostupanjskoj odluci Disciplinske komisije, za koju će Savez tražiti obrazloženje, HNS je upozoren na buduće ponašanje navijača kako bi se izbjegli slični incidenti u budućnosti, a koji bi mogli dovesti do još strožih sankcija.

Komentara 12

OD
otac_domovine
15:29 13.12.2017.

Bio sam na utakmici. Jedino nesportsko ponašanje je bilo zviždanje grčkoj himni od strane ukupno 32 navijača i dva tri puta sucu i grčkim igračima. Ako je to zabranjeno onda ne znam postoji li država i utakmica u svijetu u kojoj ne bi domaćin bio kažnjen. Niti jednom nisam čuo "za dom spremni" ili bilo što slično zbog čega nas inače kažnjavaju. Jedina opcija koju mogu zamisliti je da je pripadnik FARE-a nezadovoljan mirnim ponašanjem publike digao se na zapadnoj tribini, zapjevao Juru i Bobana i onda napisao prijavu da se pjevalo Juru i Bobana. Pošto nisam bio na zapada to nisam mogao čuti. Sramota.

BA
bađo15
15:11 13.12.2017.

Pa nijedan nedozvoljeni povik i nijedna petarda ili baklja zapaljena?! Gdje zive ovi? Kaznjavaju nas jer su ljudi bacali kartonske nosace za pivo? Pa dokad vise?

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:05 13.12.2017.

fare i slični na dijelu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije