Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI PRVACI

Raspoloženi Plenković primio vaterpoliste u Banskim dvorima: Penali su bili čudo!

Dražen Brajdić
19.02.2024.
u 11:35

Naša vaterpolska selekcija gostovala na Markovu trgu kod premijera Hrvatske Andreja Plenkovića koji ih je primio s ministricom sporta i turizma Nikolinom Brnjac

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u ponedjeljak ujutro u povodu osvojene zlatne medalje na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Dohi gostovala je na Markovu trgu kod premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji ih je primio s ministricom sporta i turizma Nikolinom Brnjac.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo uime svih članica i članova Vlade, cijele Hrvatske, hrvatskog naroda, ljubitelja sporta i vaterpola od srca čestitati na zlatnoj medalji, ali i srebrnoj medalji na Europskom prvenstvu kojem je Hrvatska imala čast biti domaćin – rekao je Plenković na početku konferencije za medije. 

– Krenuti u olimpijsku godinu sa srebrom i zlatom mogu samo vrhunski sportaši. Vrhunski vaterpolisti, sjajan izbornik i treneri, naravno, uz potporu naših velikana, ovdje su i Milivoj BebićRatko Rudić Perica Bukić i ovo govori da je hrvatski vaterpolo, sada je dokazano, od svih momčadskih sportova najtrofejniji – rekao je izbornik, a potom poslao posebnu poruku izborniku Ivici Tucku:

– Ono što se činilo nemogućim, Ivice, jest da će netko prestići Ratka. Ti si uspio, imaš više medalja nego Ratko i krećemo u novi film, nema druge, premda je Ivica još uvijek aktivan, ali ovaj uspjeh je fascinantan – dodao je vidno raspoloženi Plenković u Banskim dvorima. 

Dodao je da su u polufinalu s Francuzima i finalu s Italijom pokazali silinu, stabilnost, sigurnost i fizičke predispozicije.

– Penali su bili čudo, svaka vam čast, učinili ste cijelu Hrvatsku ponosnom. Vaterpolo je prekrasan sport i ovo je poticaj mladima – zaključio je Plenković na presici.

Nakon što su hrvatski vaterpolisti osvojili zlato, Vlada Republike Hrvatske na posebnoj telefonskoj sjednici zadužila je Ministarstvo turizma i sporta da donese odluke o dodjeli državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća.

Propisani iznos za zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 14.350 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 19.150 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 248.750 eura.

Naši vaterpolisti bit će nagrađeni i za srebrnu medalju. Propisani iznos za srebrnu medalju na europskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine za sportaše i izbornika iznosi po 4800 eura, dok ostale djelatne stručne osobe dijele iznos od 4800 eura, a ukupni iznos za cijelu reprezentaciju iznosi 81.600,00 eura.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u subotu je osvojila naslov svjetskog prvaka u Dohi svladavši u finalu Italiju sa 15:13 (2:3, 3:2, 3:2, 3:4, 4:2) nakon peteraca. 

Svečana ceremonija dočeka organizirana je u zagrebačkoj zračnoj luci u nedjelju, a tamo su ih dočekali navijači.

Komentara 13

Avatar CUBE
CUBE
11:50 19.02.2024.

Sramota da ne dočekaste zlatne barakude a pogledajte koliko ja dajem samo za Zvezdu i Partizan. I nije do premijera, na gradu je da to organizira al nisu "MOŽEMO" nego NEĆEMO

Avatar Medeni
Medeni
12:04 19.02.2024.

Bojali su se da će zapjevati "Lijepa li si".

IV
Ivanoooo1
12:15 19.02.2024.

Senf i Benčićka jedino što mogu organizirati u Zagrebu je izložba smeća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije