Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne ljuti se na Dalića

Zidane otkrio ima li nade da Modrić zaigra protiv Mađarske

Luka Modrić
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/6
13.09.2019.
u 14:33

Vodstvo kluba je nezadovoljno što im je reprezentacija Hrvatske vratila ozlijeđenog igrača uoči zgusnutog rasporeda u nadolazećim tjednima.

Zinedine Zidane, trener Real Madrida, ne smatra odgovornim hrvatskoga izbornika Zlatka Dalića za ozljedu Luke Modrića koji se nakon dviju utakmica s Hrvatskom vratio ozlijeđen u Madrid. Real Madrid je u petak spustio prognozu njegovog povratka s četiri na tri tjedna.

Upitan u petak na konferenciji za medije da komentira Modrićevu ozljedu i smatra li da ga je Dalić forsirao sve dok se nije ozlijedio, Zidane je odgovorio: - Ne znam...nisam bio ondje s njim. No ne vjerujem. Svatko želi najbolje svom igraču. Međutim, naravno, Luka je imao dvije utakmice u tri dana i dobro. Sada ne možemo više razmišljati o tome. Nadam se da će nam se Luka što prije oporaviti. To što danas nije s nama zbog ozljede i što sutra ne može igrati jest činjenica koju moramo prihvatiti.

Zidane je u sportskom centru na sjeveru Madrida govorio uoči subotnje utakmice protiv Levantea na Santiago Bernabéu.

Modrić, kapetan reprezentacije Hrvatske, prošli petak i ponedjeljak je bio odigrao po 90 minuta protiv Slovačke i Azerbajdžana, a u utorak se vratio u Madrid gdje je prisustvovao predstavljanju dokumentarnog filma o suigraču Sergiju Ramosu.

U srijedu nije trenirao zbog bolova pa su ga u četvrtak pregledali klupski liječnici na čelu s Nikom Mihićem, hrvatskim direktorom liječničke službe Real Madrida.

- Dijagnosticirana mu je ozljeda aduktora desne noge - izvijestio je Real u četvrtak. Nekoliko minuta kasnije klupski dužnosnik je rekao Hini kako bi vezni igrač, koji je u ponedjeljak napunio 34 godine, mogao izbivati s travnjaka mjesec dana.

U petak je Real Madrid ublažio tu početnu procjenu.

- Izbivat će otprilike tri tjedna - rekao je isti dužnosnik. Vodstvo kluba je nezadovoljno što im je reprezentacija Hrvatske vratila ozlijeđenog igrača uoči zgusnutog rasporeda u nadolazećim tjednima.

Modrić bi mogao propustiti utakmice protiv Levantea, PSG-a, Seville, Osasune, Atlética, Club Bruggea i Granade. Posljednji put je bio ozlijeđen u veljači 2018. godine.

- Za ozljede kakvu ima Modrić, vrijeme oporavka obično traje od dva do tri tjedna, uglavnom tri - rekao je u petak u telefonskom razgovoru José González, liječnik privatnog medicinskog centra Deyre u Madridu koji se bavi ozljedama nogometaša.

Real Madrid ima problema s ozljedama budući da su od početka priprema, u posljednja dva mjeseca, osmorica igrača imala ozljede mišića a ukupno ih je jedanaest bilo ozlijeđeno. I to već u rujnu s tri odigrana prvenstvena kola.

Španjolski mediji su uprli prstom u kondicijskog trenera Grégorija Duponta, Zidanovog francuskog sunarodnjaka, koji se ljetos priključio ekipi.

- Ne, ne znam u čemu je problem. Svi klubovi imaju s time problema, posebno na početku sezone. Mi, osim toga, imamo puno reprezentativnih igrača koji nikada ne staju. Nikada - rekao je Zidane.

- Mi dobro treniramo, potpuno vjerujem ljudima s kojima radim ovdje jer su oni najbolji. A što se ozljeda tiče, nadam se ih više neće biti nakon ove Lukine. No to je nešto što se povremeno događa - dodao je.

U subotu se nakon reprezentativne pauze nastavlja španjolsko prvenstvo u kojem s maksimalnih 9 bodova vodi Atlético Madrid ispred Athletic Bilbaa i Seville s po 7 bodova. Real Madrid je peti s 5 bodova.

Hrvatska igra protiv Mađarske 10. listopada.

Komentara 1

Avatar Dixie_land
Dixie_land
17:52 13.09.2019.

Sigurno reprezentaciji i Daliću je glavni zadatak bio da se Modrić ozljedi i da ga takvog vrate u Madrid. Pa jesu li ozbiljni oni ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije