Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporne situacije

Beusan o utakmici Dinamo-Osijek: Zebec je imao nekoliko velikih propusta...

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/11
16.10.2017.
u 21:53

Tri najspornije situacije s utakmice su jedanaesterac Dinama, poništeni Ademijev pogodak u povratničkoj utakmici i izjednačujući gol Henriqueza za bod Dinama

Mateo Beusan je u HRT-ovoj emisiji Stadion procijenio kako je na utakmici Prve HNL Dinamo - Osijek bilo nekoliko velikih pogrešaka glavnog suca Marija Zebeca. Griješili su i njegovi pomoćnici - prije svega u pogrešno dosuđenim zaleđima Antolića na samom početku utakmice te u nastavku Hajradinovića u napadu Osijeka.

U 50. minuti je Dmitri Lopa laktom udario Sigalija, kažnjen je žutim kartonom, ali Beusan smatra da sudac ne bi pogriješio ni da mu je pokazao crveni karton.

- Bilo bi najbolje da postoji narančasti karton. Ovo je granični slučaj, da je sudac pokazao crveni karton, ne bi mu zamjerio - rekao je Beusan.

1/16

Tri najspornije situacije s utakmice su jedanaesterac Dinama, poništeni Ademijev pogodak u povratničkoj utakmici i izjednačujući gol Henriqueza za bod Dinama. Zebec je kod obje situacije pogriješio. Također, kada je Soudani promašio jedanaesterac za Dinamo, Osijek je trebao dobiti indirekt jer je Hodžić utrčao u prostor prije udarca.

- Jasno je da je loptu dodao suparnički igrač, tako da zaleđa nema nikako. Glavni sudac je tu morao odigrati veću ulogu jer je on bio u blizini i mogao je vidjeti tko je dodao loptu. Pomoćnik je signalizirao zaleđe jer on nije vidio odakle je stigla lopta, ali glavni je morao donijeti odluku - kaže Beusan za Ademijev gol, a dodao je i kako je Čileanac u akciji kada je dao pogodak loptu zaustavio rukom.

Poput Dinama, i Rijeka je oštećena u porazu 0:1 od Istre. Beusan je procijenio da je pogrešno poništen pogodak Rijeke iz pete minuta nakon što su obranu Istre izigrali Pavičić i Gavranović.  Utakmicu je sudio Batinić.

- Nema zaleđa. Prvi pomoćnik je pogriješio - rekao je Beusan.

- Jasno je da je sudac trebao svirati jedanaesterac za Rijeku. Igrač je odgovoran za položaj svoje ruke, da te ruke nije bilo, lopta bi išla prema vratima - ocijenio je Beusan spornu situaciju iz 64. minute kada je lopta koju je poslao Gavranović pogodila u ruku Kokorovića.

1/28

Beusan je dodao i da je situacija u kojoj je Matei kažnjen žutim zbog simuliranja bliže jedanaestercu nego simuliranju, a dodao je i da je Rijeka nakon isključenja Ivušića trebala dobiti indirekt.

Nekoliko spornih situacija je bilo i na Poljudu gdje je Hajduk dočekao Cibaliju (2:1) u utakmicu na kojoj je pravdu dijelio sudac Mlakar. Beusan je potvrdio kako kod Cibalijinog izjednačujućeg gola u 13. minuti nema riječi o zaleđu.

Hajduk je oštećen u drugom poluvremenu gdje je Hamza Barry trebao dobiti kazneni udarac.

- Sto posto penal. dobio je izravan udarac po lijevoj nozi. Ovdje je sudac pogriješio - smatra Beusan.

Dok je Mateo Beusan analizirao suđenje, Stipe Pletikosa se pozabavio općim dojmom koje su ostavili hrvatski klubovi u posljednjem odigranom kolu. Posebno ga je oduševila taktika Zorana Zekića.

- Zekić je odlično pripremio utakmicu, vodio ju je znalački, napravio odlične zamjene. Mogu mu čestitati kako je vodio utakmicu - rekao je Pletikosa i dodao:

- Koristili su recept iz igranja u Europi, recept transformacije iz obrane prema napadu, posebno je dobar tu Ejupi.

Pletikosa je kritizirao Dinamove bekove, ali pohvalio je Doumbiju.

- Lecjaks i Stojanović su se tek kasno uspjeli podići prema naprijed, bili su nekonkretni. Kada igraš u Dinamu i kada želiš osvajati trofeje, ta faza igre - koliko su visoko bekovi momčadi determinira koliko ofenzivan želiš biti. Njih dvojica su tek oko 60. minute krenuli ofenzivnije igrati.

- Poslije drugo godina mogu reći da Dinamo ima pravo pojačanje. Bit će jedan od temeljnih igrača Dinama u sljedećim sezonama - smatra bivši vratar.

1/7

Rijeka je izgubila od Istre.

- Rijeka je dominantna, ali joj nedostaje moment emocije koju su prošle sezone imali. Iz rezultatskog minusa su se znali jako brzo vratiti, ali nedostaju im golovi Andrijaševića i Bezjaka, takve je igrače teško nadoknaditi - smatra Pletikosa koji dodaje kako glasine o Kekovom preuzimanju slovenske reprezentacije nemaju veze s lošijim predstavama rijeke.

- Nema sumnje da on to vodi na pravi način, po meni nekada nedostaje plan B. Trebao je ubaciti napadača, opteretiti obranu Istre.

Hajduk ima problema sa sebičnošću igrača.

- Kako su se samo igrači odnosili nekim situacijama, kao da nisu svjesni da im dolazi derbi i da se mogu vratiti, vratiti samopouzdanje. Ne radi se tu samo o 79. minuti kada Said nije dodao Ercegu, u prvom poluvremenu suigrače u boljoj poziciji nisu uposlili Hamza Barry i Bašić.

Komentara 3

GU
General_U
23:04 16.10.2017.

veliki zagadur je ovaj gospar beusan!!!!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:15 17.10.2017.

"Tri najspornije situacije s utakmice su jedanaesterac Dinama, poništeni Ademijev pogodak u povratničkoj utakmici i izjednačujući gol Henriqueza za bod Dinama. Zebec je kod obje situacije pogriješio"...Tko tu koga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije