Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ SPLITA ZA ZAGREB

Zašto se dogodio odlazak Brkljače? Hajduk nije mogao ispuniti ono što Dinamo je

storyeditor/2022-07-01/PXL_010722_94383819.jpg
Luka Stanzl/PIXSELL
02.07.2022.
u 16:00

Brkljača je stalni član mlađih reprezentacija. Riječ je o svestranom igraču u veznom redu koji može pokrivati više pozicija, a najviše 'osmicu'. Ima odličnu lijevu nogu, dobar je u duelima i sad se treba pokazati u Dinamu.

Ugledni britanski Guardian prošle je godine na popis najvećih talenata rođenih 2004. godine uvrstio Marka Brkljaču, nadarenog veznog igrača Hajduka. Dečku se predviđala sjajna karijera, no nije trebalo dugo da se sazna kako se Hajduk i Markova obitelj te zastupnici nisu dogovorili o novom ugovoru.

U proljeće se to i službeno doznalo, Hajduk je objavio da nije mogao ispuniti ono što su Brkljače tražili i nagađalo se da bi taj veliki talent mogao otići u Dinamo. Doduše, postojala je i jedna priča da će prvo u Lokomotivu, pa onda u Dinamo, ali to se nije ostvarilo. Od jučer je naime Marko Brkljača igrač Dinama i u novom će klubu za dva tjedna dočekati svoj 18. rođendan.

Dinamo je njegov potpis najavio videom u kojem se spominju Dani Olmo i Joško Gvardiol koji su bili na spomenutom popisu Guardiana, a na kraju slijedi pitanje – tko je sljedeći? Naravno da su znali odgovor i jučer su u 11 sati predstavili talentiranog igrača koji dolazi iz Zadra, kao i još neki igrači koji su ostavili dubok trag u Dinamu. Riječ je o Luki Modriću, Šimi Vrsaljku i još uvijek aktualnom članu plavih Dominiku Livakoviću.

– Prvi dojmovi su odlični, jako sam sretan i zadovoljan. Sad je sve na meni, trebam se dokazati u nogometnom smislu. Želja mi je izboriti svoje mjesto, nametnuti se i pokazati što znam i zašto sam došao. Volio bih u budućnosti zaigrati u HNL-u i u Europi. Dinamo ima veliku kvalitetu, mislim da će sve biti kako treba u novoj sezoni, a pod time mislim da će klub ponovno biti prvak i da će biti uspješan u Europi. Veselim se svemu što me očekuje. Siguran sam da mogu napredovati i dati Dinamu svoj doprinos. Htio bih ovom prilikom zahvaliti Hajduku na svom nogometnom znanju i iskustvu koje sam tamo stekao posljednjih godina – rekao je za službenu stranicu Dinama Marko Brkljača koji je stigao besplatno (Hajduk će dobiti samo naknadu za razvoj igrača).

Karijeru je kao dijete započeo u Velebitu iz Benkovca. Nakon toga stigao je u redove Hajduka gdje se nekoliko godina odigravao njegov nogometni razvoj, a prošle je sezone kao član juniorske momčadi nastupao u Ligi prvaka mladih.

Brkljača je stalni član mlađih reprezentacija. Riječ je o svestranom igraču u veznom redu koji može pokrivati više pozicija, a najviše 'osmicu'. Ima odličnu lijevu nogu, dobar je u duelima i sad se treba pokazati u Dinamu.

Komentara 5

TT
tik tak
17:27 02.07.2022.

Dobro nam došao...

ZG
Zeljko Grabar
09:00 03.07.2022.

To je uspjesna politika vodjenja Hajduka u zadnjih 15 godina, s tim da rastjerivanje svih mladih igraca koji nesto vrijede i dovodjenje polovnjaka ili nekadasnjih igraca cija je karijera na silazu postaje strategija nekad slavnog kluba. Zato se projekt "gosparova" vodjenja Hajduka moze nazvati "nastavimo sa punjenjem bankarskih racuna onih koji vec imaju dovoljno a usput i svojih" dok je dugorocna orjentacija na svoju dicu samo floskula za mutikase koji sjede u Nasem Hajduku, jer dok se grebe grebe se. A Vecernji ce nam sad svakodnevno uvesti rubriku za pracenje hajdukovih igraca po austriskoj lizi i po 2. Bundesligi, jer ce to biti interesantnije od onoga sto ce reci velika trojka Hajduka od kojih dva neznaju hrvatski a treci pokusava postati "sjor" jer mu sa "gosparom" neide bas najbolje. Pitam se samo kako ce to drustvo izgledati ako otidju jos Bijuk i ako Turci uspiju ponuditi Livaji puno vise od onoga sto mu daje Hajduk. Biti ce materijala za storije koje ce zabavljati armiju pravih navijaca koji sve to moraju istrpjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije