Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kalkulacije

Vatrenima je bolje biti drugi nego prvi u skupini, evo i zašto

Hrvatska reprezentacija
Foto: Pixsell/Reuters
1/5
30.11.2019.
u 23:37

U osminu finala plasirat će se prve dvije reprezentacije i četiri najbolje trećeplasirane momčadi

Hrvatska će na nogometnom EP-u igrati u skupini D s Engleskom, Češkom te pobjednikom kvalifikacijskog turnira na kojem sudjeluju Škotska, Srbija, Norveška i Izrael. 

Dalićevi izabranici prvu utakmicu igraju 14. lipnja protiv Engleza na Wembleyju, a preostale dvije u Glasgowu. U drugom kolu vatreni igraju 19. lipnja protiv Češke, a u trećem kolu, četiri dana kasnije, protiv pobjednika koji stiže iz kvalifikacija.

Hrvatska reprezentacija
1/7

U osminu finala plasirat će se prve dvije reprezentacije i četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Osvoji li Hrvatska prvo mjesto u skupini D tada bi utakmicu osmine finala igrala u Dublinu (30. lipnja), ali to ne bi bilo baš dobro.

Naime, u tom slučaju  prvi iz skupine D igra s drugoplasiranom reprezentacijom iz skupine F, koju su već proglasili 'skupinom smrti', jer u njoj igraju Njemačka, Francuska i Portugal.

Zato bi bolje bilo osvojiti drugo mjesto u skupini, jer bi onda igrali u Kopenhagenu (29. lipnja)  protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine E u kojoj se nalaze Španjolska, Švedska i Poljska.

No završimo li u skupini na trećem mjestu i plasiramo se osminu finala tada bi igrali s pobjednikom skupine B, C ili E.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Komentara 10

MA
Marsijanac
00:37 01.12.2019.

Kakav priglupi komentar VL. Nije ni cudo sto vam tiraza opada svaki dan...

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
00:13 01.12.2019.

Srebro još sjaji a već krećemo u novi boj , boj - za narod svoj 😀

Avatar rubinet
rubinet
23:43 30.11.2019.

Trebamo pobijediti prve dvije utakmice,ili barem imati pobjedu i neriješeno, te u zadnjoj utakmici odabrati što nam odgovara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije