Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolska tržnica

Žapci dovode prvog Hrvata koji je igrao za mađarsku reprezentaciju

storyeditor/2022-06-21/PXL_160322_92535483.jpg
22.06.2022.
u 23:30

Jug zasad trpi same odlaske: uz dvojicu Grka napustio ga je i Hrvoje Benić. Trener Juga Kobešćak najavio je pak da će se prije svega oslanjati na vlastiti podmladak.

Oči vaterpolskog svijeta uprte su prema SP-u u Mađarskoj, no to ne znači da čelnici klubova miruju. Na europskoj razini najvažnije poslove dosad su obavili mađarski Ferencvaros i grčki Olympiakos. Za mađarskog je prvaka, uz neke mađarske igrače, potpisao i Jugov Grk Argyropoulos, dok je grčki prvak zasad prošao puno bolje: pristupio mu je još jedan jugaš Papanastasiou, a navodno je sve dogovoreno i s odličnim Mađarom iz Ferencvarosa – Vamosom.

I inače Jug zasad trpi same odlaske: uz dvojicu Grka napustio ga je i Hrvoje Benić. Trener Juga Kobešćak najavio je pak da će se prije svega oslanjati na vlastiti podmladak.

No zato je aktivno riječko Primorje. Riječani su vratili Petra Muslima (iz Hannovera), iz istog su kluba doveli i crnogorskog reprezentativca Darka Brguljana, a na Kantridu stižu i Turčin Oguscan te nizozemski reprezentativni ljevak Kas te Riele.

Prometno je i u Mladosti, gdje trguju jako štedljivo: Marin Dašić odlazi u francuski Lille, a Luka Bajić u Anzio. Dolazi povratnik Marko Jelača, koji je dosad igrao u Dinamu iz Tbilisija, a iz istog kluba stižu i mladi gruzijski reprezentativci Sandro Adeišvili (sidraš) i Valiko Dadvani (branič). Najzanimljivijim pojačanjem mladostaša ipak nam se čini ljevoruki David Mijić, prvi Hrvat u mađarskoj reprezentaciji (mladoj). On ima dvojno državljanstvo, živio je na relaciji Osijek – Pečuh, a na Savu dolazi iz Kaposvara.

U splitskom Jadranu zasad nije odveć prometno, klub je napustio novopečeni hrvatski reprezentativac Konstantin Harkov (potpisao za Bresciu), a na tome bi sve moglo i završiti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije