Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boyuan Feng

Za Hrvatsku sam čuo preko Mandžukića, Modrića i Jelavića

21.09.2017.
u 19:15

Svoj privatni život odlučio je zadržati za sebe, a mi smo ionako došli s njime porazgovarati o njegovoj karijeri

Skromni i samozatajni Boyuan Feng postao je prava medijska atrakcija otkako je krajem kolovoza došao u najnoviji klub Prve HNL, zagrebački Rudeš.

Svoj privatni život odlučio je zadržati za sebe, a mi smo ionako došli s njime porazgovarati o njegovoj karijeri. 
Prvi Kinez u HNL-u pridružio se novoj momčadi zadnjeg dana prijelaznog roka, i to u nizu stranih pojačanja poput Markusa Pavića iz Austrije, Rodriga Rivasa Gonzaleza iz Kolumbije, a osim trenera Inakija Alonsa, u klubu su još dva Španjolca – Antonio Cristian Glauder i Juan Antonio Entrena koji su također stigli ovoga ljeta.

Jelavić proslavio Hrvatsku


Na treneru je sada pronalazak pravog načina vođenja ove raznolike i mlade momčadi željne pobjeda. Feng, novi napadač NK Rudeša, o Hrvatskoj još ne zna mnogo, ali mu se za sada dopada.


– Od Hrvatske sam do sada vidio jedino Zagreb, a o njemu mislim sve najbolje. Jedino mi se ne sviđa što stalno pada kiša – požalio se Feng kojeg je kiša zaustavila u boljem istraživanju grada.


Našim nogometašima Kina postaje sve popularnija destinacija za transfere, ali, očekivano, najviše slave Hrvatskoj donose igrači svjetskoga glasa. Feng je za Hrvatsku prije svog dolaska saznao upravo zbog nekih od njih.


– Naravno da sam čuo za Hrvatsku. Pošto se bavim nogometom, čuo sam za poznate igrače poput Mandžukića, Modrića i Jelavića (trenutačno igra u kineskom klubu Guizhou Zhicheng, op.a.) preko kojih sam onda i saznao za Hrvatsku – oduševljeno je rekao Boyuan Feng.


I onda je dobio priliku zaigrati u njoj. Feng je u NK Rudeš stigao iz kineskog prvoligaša Liaoning Hongyun FC-a za čiju je prvu momčad debitirao u svibnju 2016. godine kada je u kupu protiv trećeligaša Chengdu Quianbao FC-a zabio i gol. Uz još jednu utakmicu to je bilo dovoljno da ga pozovu u kamp juniorske reprezentacije Kine do 22 godine.

Sezonu 2017. proveo je u izmjenama između prve i druge momčadi kluba, a sada je red na treneru Alonsu da iz njega izvuče sve najbolje kako bi nastavili nizati pobjede.

Pitali smo Boyuana kako gleda na budućnost, smatra li Rudeš odskočnom daskom za probijanje u Europu.


– Sve ovisi o okolnostima. Na posudbi sam godinu dana pa ćemo onda vidjeti što će biti nakon toga, ne želim još prognozirati hoću li ostati u Europi, vratiti se u Kinu ili otići dalje – oprezan je Feng.

Konačno krenuli pobijeđivati

Kako je 18. siječnja napunio 22 godine, više nije u sastavu mlade reprezentacije i sada čeka na priliku da uđe u sastav seniora. A Zagreb se čini odličnim za pripreme i za to. 


– Što se tiče Zagreba, tu mi je najbolja atmosfera. Nema toliko pritiska, život je puno mirniji nego u mojem rodnom gradu i u Kini općenito. Ljudi su ovdje puno opušteniji – kaže novi napadač Rudeša. 


Ništa neobično kada uzmemo u obzir da njegov rodni grad Nanjing broji dva puta više stanovnika od cijele naše domovine. A Feng je od svog dolaska s dečkima imao priliku proslaviti i prvu pobjedu svog novog kluba u prvoj ligi.


– NK Rudeš ima potencijala. U nedjelju smo dobili utakmicu protiv Istre 1961 i ta nam je prva pobjeda u prvoj ligi dala krila te želimo i dalje tako nastaviti – zaključio je Boyuan.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mrTrobec
mrTrobec
15:25 22.09.2017.

Od pravih si domoljuba čuo pogotovo od Modrića,sjeća li se on uopće Hrvatske?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije