Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko iznenađenje

Wigan šokirao City i prvi put u povijesti osvojio FA kup!

Watson, Wigan - Manchester City (1)
Reuters/Pixsell
11.05.2013.
u 20:31

Watson je bio najviši u skoku nakon kornera i lijepim udarcem glavom osigurao je svom klubu trofej

U finalu FA kupa, Wigan je senzacionalno svladao Manchester City 1:0 (0:0) pogotkom Bena Watsona u 91. minuti! Watson je nakon kornera sjajnim udarcem glavom poslao loptu pod gredu s pet metara iskosa i počelo je urnebesno slavlje! Wigan se grčevito bori za ostanak u Premiershipu i ispadne li, bit će prvi klub u povijesti koji je osvojio FA kup u sezoni u kojoj je ispao iz Premiershipa! Iako su bili još kako oslabljeni (bez kompletne standardne obrane, bez petorice igrača!), nogometaši Wigana pružili su sjajan otpor favoriziranom Cityju i posve zasluženo dohvatili pokal!

Imao je City svoje šanse, ali i Wigan svoje, fantastični Callum McManaman u "kontrama" je izludio Cityjevu obranu. Šest minuta prije kraja, isključen je bio Zabaleta (drugi žuti karton), a Watson je u 91. donio Wiganu prvi FA kup, u svom prvom finalu u 81. godišnjoj povijesti! Do finala, Wigan je eliminirao Bournemouth, Macclesfield, Huddersfield, Everton i Millwall, a sad je na prepunom Wembleyu šokirao i momčad u koju su šeici utukli hrpu novca, dokazavši da silni novac ipak nije i jamstvo uspjeha.

- Ovo je nevjerojatno! Svi su nas otpisali uoči finala, ali mi smo slijedili svoj san i dosanjali smo ga! Bili smo hrabri, uživali smo u igri, moji su dečki igrali s osmijehom na licu i zaslužili smo ovu pobjedu - rekao je trener Wigana, Roberto Martinez.

- Teško nam je, šokantno je primiti gol u 91. minuti. Nismo igrali dobro, ne znam zašto. Promašili smo nekoliko prilika i najviše mi je žao zbog naših sjajnih navijača. Ostavka? Ni slučajno! Ostajem u Cityju i sljedeće sezone, sve ostalo su glupe špekulacije – kaže trener Cityja, Roberto Mancini.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije