Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U MEKSIKU

Vukovarac Nikola Todorović osvojio 4 mjesto na SP za kadete. Bronca mu izmakla za kilogram

Nikola Todorović
Foto: Klub dizača utega Vukovar
1/2
16.06.2022.
u 13:57

- Novca za putovanje trenera, liječnika i drugih nije bilo. Novac osigurava Hrvatski dizački savez i Hrvatski olimpijski odbor. Šteta jer tko zna možda bi Nikola u Vukovar donio i neku medalju.

Član kluba dizača utega Vukovar Nikola Todorović osvojio je 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu za kadete (U17) koje je održano u Leonu, u Meksiku.

Nikola je nastupio u "A" finalu kategorije do 81 kilogram i ostvario rezultate od 118 kilograma u trzaju, 133 kilograma u izbačaju i 251 kilograma u biatlonu. U disciplini trzaj je osvojio izvrsno četvrto mjesto a "bronca" mu je izmakla za minimalnu težinu od jednog kilograma, dok je u izbačaju i biatlonu ostvario plasmane na osma mjesta u konkurenciji najboljih mladih dizača utega svijeta. Tijekom natjecanja Nikola je tri puta pomjerao granice državnih rekorda za kadete i to sa 116 i 118 kilograma u trzaju i 251 kilograma u biatlonu.

Povodom ovoga velikog uspjeha svoga člana oglasili su se i iz Kluba dizača utega Vukovar odakle navode kako su u najavi ovog natjecanja rekli da bi se smatralo uspješnim nastupom plasman od 10-12 mjesta na svijetu kao i da ih je Nikola iznenadio.
-Nikolin uspjeh je tim veći ako se zna da uz natjecatelje iz konkurencije stoje timovi stručnjaka (izbornik, trener, liječnik, fizioterapeut), dok za naše sportaše jedva ima sredstava za njihov odlazak na europska i svjetska natjecanja, stoji u objavi Kluba dizača utega Vukovar.

Predsjednik i trener vukovarskog kluba Nikola Kordić kaže kako je na SP, uz Nikolu, i izbornika reprezentacije u Meksiko otputovala i jedna natjecateljica iz okolice Rijeke.

- Novca za putovanje trenera, liječnika i drugih nije bilo. Novac osigurava Hrvatski dizački savez i Hrvatski olimpijski odbor. Šteta jer tko zna možda bi Nikola u Vukovar donio i neku medalju. U Meksiko je trebala putovati i još jedna natjecateljica iz Vukovara ali nije bilo sredstava za taj put i njen boravak tamo – rekao je Kordić.

A koliko je situacija u nekim hrvatskim sportovima loša govori i sljedeće veliko natjecanje na kojemu trebaju nastupiti dizači utega. Naime, početkom srpnja u Španjolskoj se održava Prvenstvo EU u kategorijama mlađi kadeti, kadeti i juniori. Svaku reprezentaciju čini ukupno 6 natjecatelja, po 3 natjecatelja u ženskoj i muškoj konkurenciji.

- Na to natjecanje putovati će 5 članova reprezentacije Hrvatske i izbornik jer nema novca za još jednog natjecatelja. Samim tim u ekipnoj konkurenciji nećemo moći ništa napraviti. To vam je kao kada bi nogometnu utakmicu u jednoj momčadi igralo 10, a ne 11 igrača- Žalosno, ali tako je – rekao je Kordić.

Sportaši s kojima smo razgovarali pitaju se kako je moguće da se događaju ovakvi propusti i nebriga tim prije što se ne radi o nekim milijunskim sredstvima.

- Ne treba nikoga čuditi što će možda već sutra neki od tih talentiranih sportaša prestati se baviti sportom ili možda otići u neku drugu državu. Ovo je žalosno i strašno ali i za sramotu svih odgovornih – samo su neki od komentara vukovarskih sportaša. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije