Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Vučević: Ovo nije pad Barcelone, vratit će se već sljedeće sezone

Goran Vučević
Marko Lukunić/Pixsell
24.04.2012.
u 23:16

Što su sve velikani, opjevana momčad za koju su govorili da je najbolja svih vremena, prosuli protiv Chelsea? Vodila je Barcelona 2:0, imala igrača više, jedanaesterac...

I onda su Ramires i Torres ugasili svjetlo na Camp Nou, zaledili uzavrele tribine. Goran Vučević, bivši igrač Barcelone i jedan od sljedbenika na njihovom nogometnom putu bio je razočaran. Utakmicu je gledao u velikom društvu, nije mu bilo lako.

–Vade mi mast navijači Chelsea, puno ih je. Nisam mogao vjerovati da ih među mojim prijateljima ima ovoliko – kazao je Vučević.

Smatra da je Chelsea u finale Lige prvaka ušla zasluženo.

– Ova utakmica me podsjetila na onu s Interom, protiv Mourinha. Prolaz Chelsea je zaslužen, borili su se, krvarili s igračem manje. A Barcelona nije imala sreće, nakon posljednjih poraza uvukla se nervoza – govori Vučević.

Bez obzira što Barcelona još uvijek igra najljepši nogomet na svijetu protiv Chelsea se vidjelo da to nije onaj nivo kojeg smo gledali dugo vremena.

– Iza njih je veliki broj utakmica, vidjelo se da im nedostaje agresivnosti. A klupa je tanka, Barcelona ima malo igrača, rekao bih da im nedostaju dva top igrača za ovakvu sezonu. Bilo je teško očekivati da će mladi s klupe izvući sezonu i to je sve sada došlo na naplatu. Ali, Barcelona je takva, i Xavi i Iniesta su se probijali u prvu momčad ulazeći s klupe, tek nakon tri godine stigli su veliki rezultati – kazuje Vučević.

Za njega ključni trenutak ispadanja Barcelone nije promašeni Messijev jedanaesterac, već primljeni pogodak u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

– Od Mesija se uvijek očekuje da zabije, da bude najbolji. Dvije vratnice, stvarno nije imao sreće, a očito ga protiv Chelesa ne ide. Čini mi se da u sedam utakmica protiv njih nije uspio zabiti pogodak. A Barcelona je pogriješila što prvi vodstvu od 2:0 nije zatvorila poluvrijeme, zadnja linija nije smjela dozvoliti onakav pogodak – kaže Vučević.

Sada će se zavrtjeti priča o padu Barcelone, o kraju jedne velike generacije.

– Sezona nije uspješna, to nije dvojbeno, pobjegli su im glavni trofeji. Ne vjerujem da će biti nekih potresa u Barceloni, opet će oni biti na vrhu. Ovdje je riječ o sistemu, koji je donio velike rezultate, a Barcelona je u njegovom provođenju dosljedna. Teško je biti stalno na vrhu, braniti naslov. Uvjeren sam da će se slijedeće sezone Barcelona, uz dva igrača, koja će dovesti, opet naći na samom vrhu – zaključio je Vučević.

Komentara 4

VO
vonstauffenberg
23:37 24.04.2012.

Sumnjam Vučeviću.Barcelona je zadnjih 3 godine dominirala na sceni osvojivši sve što se dalo osvojiti.Njihova igra,takozvana \"tika taka\" je bila jamac za slamanje protivnika(držanje lopte u svom posjedu i ogromna količina dodavanja),no protivnici su skužili kako suzbiti takvu igru.Tako da po mom mišljenju je barcelona pročitana knjiga.

OB
-obrisani-
23:48 24.04.2012.

Vučeviću da li je ovo uzlet?

BA
Bane
09:28 25.04.2012.

vrlo je glupo reci da je kraj barselone pogodjena precka i stativa jednostavno nisu imali srece,ispostavilo se da je prednost celzija sto je ostao sa desetoricom i povukao se u bunker da su bili kompletni napunili bi im mrezu do vrha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije