Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO

Vrbanović: Štimčeve su ocjene prizemne

17.12.2008.
u 17:55

Raskol u Udruzi prvoligaša je očit, gotovo pola klubova (čak pet od 12!) nezadovoljno je radom predsjednika Udruge Igora Štimca. A Štimac je nezadovoljnike nazvao “dečkima iz toplane”, zato jer je njihov sastanak održan u varaždinskom Termoplinu. Vrbanović kaže:

- Štimac je na prizeman način pokušao omalovažiti naše pismene zamjerke i sve je sveo na sukob njega i Zdravka Mamića, što apsolutno nije točno!

- Želimo čiste račune. U ponedjeljak je sjednica Udruge, pa ćemo, valjda, dobiti odgovore na naša pitanja - kaže Vrbanović.

Nedavno je Dinamo dobio godišnju nagradu “Trofej Zagrebačkog športskog saveza”, a Vrbanović je primio nagradu za životno djelo!

- Sretan sam i ponosim se, to mi je zadovoljština za sve godine provedene u sportu, pogotovu u nogometu i Dinamu - rekao je Vrbanović.

Dinamo je jedina nogometna momčad koja je dobila tu nagradu u 33 godine postojanja trofeja, a od igrača laureati su bili Robert Prosinečki, Dražen Ladić i Luka Modrić.

U srijedu je u Maksimir došao dopis Disciplinske komisije Uefe s detaljnim obrazloženjem kazne od 200.000 eura koju je Dinamo dobio zbog huliganskog divljanja navijača i bacanja baklja na utakmicama sa Spartakom i Udineseom.

Glavni direktor Damir Vrbanović kaže:

- U dopisu je vidljivo da su u obzir uzete olakšavajuće okolnosti. Navrijeme smo upozorili našu policiju, koja je obavijestila policiju u Udinama. Nadalje, na sigurnosnom sastanku u Udinama prije utakmice obavijestili smo domaćina da dolazi skupina huligana koja želi prekinuti utakmicu. Ali, istodobno nam i zamjeraju što nismo još više napravili.

Što je klub mogao još napraviti?

- Ništa, ali Uefa ne zna zakone hrvatske države, koji kažu da se nikomu ne može spriječiti odlazak u inozemstvo, osim pod posebnim uvjetima, postoji li sudska odluka o zabrani.

Vrbanović je naglasio:

- U Uefinu dopisu za nas je pogubno obrazloženje u kojem su naveli, uzevši u obzir sve olakšavajuće okolnosti, da postoji debeli petogodišnji dosje koji optužuje Dinamo, jer su u tom razdoblju huligani kontinuirano radili nerede, pogotovu na zadnjim utakmicama. Treba reći da Dinamo nema problema s navijačima, nego sa skupinom huligana. Vidljivo je da se tu skupinu ne može kontrolirati i stoga i Uefa apelira i na hrvatsku državu da spriječi dalju eskalaciju nasilja. Taj ćemo dopis proslijediti državnim institucijama.

Je li to zadnje upozorenje prije izbacivanja iz Europe?

- Naravno! Više nam se neće gledati kroz prste. Iako to decidirano ne piše, sljedeća će kazna biti kombinacija izbacivanja iz europskih natjecanja, te novčana kazna - kaže Vrbanović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije