Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN PORUČUJE

Vori: Šveđani su grubi, ali ni mi nismo neka nevinašca...

Igor Vori
Foto: Davor Javorović/Pixsell
17.01.2014.
u 11:00

– Zasad ide sve po planu, a znali smo da će utakmica sa Šveđanima biti za prvo mjesto u skupini, ali i za prijenos četiri boda. Gledao sam ih u prve dvije utakmice, jako su dobri. Uostalom, olimpijski su doprvaci i to treba cijeniti – rekao je kapetan hrvatske reprezentacije.

Igor Vori (34) ostao je posljednji “Portugalac” na EP-u u Danskoj. Nije i najstariji naš reprezentativac s obzirom na to da je tu još i Venio Losert (38). Na prve dvije utakmice Vori je igrao kao da je u dvadesetima, a ne u četvrtom desetljeću. Malo više igra napad, malo manje obranu, gdje priliku dobivaju Musa, Gojun i Vuković. No danas je utakmica u kojoj će možda morati povući i u obrani. Švedska je opasna, Švedska će igrati kao na domaćem parketu. Za tu utakmicu Brondby arena već je odavno rasprodana.

Vratari su im sjajni

– Zasad ide sve po planu, a znali smo da će utakmica sa Šveđanima biti za prvo mjesto u skupini, ali i za prijenos četiri boda. Gledao sam ih u prve dvije utakmice, jako su dobri. Uostalom, olimpijski su doprvaci i to treba cijeniti – rekao je kapetan hrvatske reprezentacije.

Švedska već godinama igra obranu 6-0.

– Nije problem samo njihova obrana, koja je dosta uigrana, već i dva sjajna vratara koja oba brane u Njemačkoj: Andersson u Flensburgu, a Sjostrand u Kielu. Andersson već dvije godine brani na vrlo visokom nivou. Iz obrane idu u brzu tranziciju u napad. Naša obrana, bila to 6-0, 5-1 ili 3-2-1, jednostavno ne smije dopustiti da se njihovi vanjski igrači “razmašu”. Posebice moramo pripaziti na Du Rietza. Ako on proigra, onda smo nadrapali... – istaknuo je Igor.

Šveđane krasi i čvrsta igra, na granici grubosti. Pa sad, koliko im suci dozvole.

– Bude li trebalo, mi ćemo se “pokefati” s njima. Pa nismo ni mi nevinašca! Igrat ćemo muški pa ćemo vidjeti tko će se radovati.

Bjelorusi izgubili snagu

Bjelorusija je dobrih dvadesetak minuta imala recept kako zaustaviti Šveđane.

– Dok su imali snage, Bjelorusi su bili u egalu. Nisu im dopuštali da ih Šveđani uguraju u šest metara, tamo gdje su najjači. Oni su također prihvatili mušku igru, “potukli” su se s njima, ali nisu imali snage do kraja utakmice. Dakle, mi možemo primijeniti isti recept, ali 60 minuta – rekao je Vori.

Jeste li spremni za punu dvoranu, ali na žalost većinom švedskih navijača?

– Pa uvijek je lijepo igrati pred punim tribinama. Nama je to samo motiv više – istaknuo je Vori koji za domaćine ima jednu zamjerku:

Hotel je dobar, hrana odlična, ali smo daleko od svega. Ne možemo u šetnju gradom jer je udaljen dobrih deset kilometara. Čujem da smo u Aarhusu smješteni također daleko od grada, na obilaznici. Ma nema veze, izdržat ćemo – zaključio je Igor Vori koji igra svoj šesti EP. Na dosadašnjih pet osvojio je dva srebra i jednu broncu.

– Znam, nedostaje europsko zlato. Sve drugo imam. Lani sam osvojio i dugoočekivanu Ligu prvaka. Čekamo dugo na zlato, od 2004. godine – naglasio je kapetan.

>> Olsson je bio bolji igrač, ali Goluža je uspješniji

Komentara 1

TO
tompa
16:31 17.01.2014.

Ovo je finale. Tko to dobije je najjači. Sretno našima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije