Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKAZAO KAMO ĆE PUCATI

VIDEO Pogledajte kako je Modrić jednim potezom 'utopio' suigrača iz hrvatske reprezentacije

Modrić
Twitter
03.11.2022.
u 12:56

Josipu Juranoviću je u 35. minuti udarac s bijele točke obranio Thibaut Courtois. A zanimljivo da je Courtoiusu pomogao Luka Modrić.

Osim Dinamove skupine E, u sinoćnjem programu Lige prvaka hrvatskim je ljubiteljima nogometa najzanimljivija bila skupina F, u kojoj svaka od momčadi ima barem po jednog hrvatskog predstavnika i skupina u kojoj su direktno o prolasku odlučivali Šahtar i Leipzig.

Momčad bivšeg Dinamovog stratega Igora Jovićevića ipak nije uspjela osigurati plasman u nokaut fazu jer je Leipzig u Varšavi slavio s čak 4:0. Njemačka momčad, za koju je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, povela je već u 10. minuti preko sjajnog Nkunkua, vodstvo Leipziga su povećali Silva i Szoboszlai, a konačnih 4:0 je autogolom postavio Bondar nakon udarca bivšeg Dinamovog igrača Danija Olma samo minutu nakon što je ušao u igru. Hrvatski nogometaš Neven Đurasek je u redovima Šahtara igrao od 59. minute. Leipzig je tako potvrdio drugo mjesto na ljestvici s 12 bodova, dok je Šahtar ostao na trećem sa šest i ići će u Europsku ligu.

Prvo mjesto s bodom više od Leipziga je osvojio branitelj naslova Real Madrid koji je na domaćem terenu s 5:1 deklasirao škotskog prvaka Celtic. Luka Modrić je, u izostanku Karima Benzeme, preuzeo kapetansku dužnost, ali i dužnost izvođenja kaznenih udaraca, pa se tako već u šestoj minuti susreta upisao u povijest Lige prvaka. Valverde je bio u kaznenom prostoru Celtica, a Jenz je dirao rukom pa je Modrić stavio loptu na bijelu točku i poentirao. Time je kapetan hrvatske reprezentacije postao najstariji nogometaš u povijesti Lige prvaka koji je zabio pogodak s 11 metara, to s 37 godina i 54 dana. Srušio je rekord Buraka Yilmaza koji je imao 36 godina i 244 dana kad je posljednji put poentirao s bijele točke u LP.

Još je jedan kazneni udarac za 2:0 realizirao Brazilac Rodrygo, ali to nije uspjelo poći za rukom drugom hrvatskom reprezentativcu u ovom susretu, Josipu Juranoviću kojem je u 35. minuti udarac s bijele točke obranio Thibaut Courtois. A zanimljivo da je Courtoiusu pomogao Luka Modrić. Veznjak Reala i kapetan hrvatske pokazao je svom vrataru kamo će pucati Juranović koji mu je suigrač među vatrenima. To se pokazalo točno i Courtois je obranio. Video pogledajte OVDJE.

Do kraja su za Real još zabili Asensio, Vinicius i Valverde, dok je počasni pogodak za Celtic zabio Jota.

Komentara 4

HH
Hrvoje Hrk !!
04:14 04.11.2022.

Ako je to istina onda to nije bilo lijepo od modrića , jer već imas vodstvo i znas da ces pobjediti...trebo se ne mjesat jer neka dečko dobije samopuzdanje a ovako nervoza i sumnja u sebe a zbog cega zbog toga kaj te kolega iz tima repke otkuca..a umjesto da ti pomogne...

DU
Deleted user
00:39 04.11.2022.

Ne znam ostao sam bez teksta

Avatar Asterix
Asterix
15:00 03.11.2022.

Klasičan sukob interesa i trgovanje povlaštenim informacijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije