Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZID U PODZEMNOJ ŽELJEZNICI

VIDEO Katarani odali veliku počast poznatom Hrvatu

22.11.2022.
u 19:52

Za Svjetsko prvenstvo održano 1990. godine odabrana je fotografija svjetskih prvaka Zapadne Njemačke dok je za 1994. godinu, kada je prvak postao Brazil, stavljena fotografija najboljeg strijelca Olega Saljenka.

Zanimljiv detalj otkrio je naš Tomislav Dasović koji je u stanici podzemne željeznice u Dohi naišao na zid na kojem su izložene fotografije koje ilustriraju sva svjetska prvenstva od 1930. do 2018. godine.

Tako su tu, primjerice, fotografije Pelea koji je 1958. godine osvojio svjetski naslov s Brazilom. Tu je i 1966. godina kada su Englezi 'vratili nogomet kući', a na zidu se nalazi fotografija Eusebija koji je tada bio najbolji strijelac s devet golova. Još jednom se našla i fotografija Pelea i to za 1970. godinu kada je Brazil osvojio svjetski naslov u Meksiku. Za Svjetsko prvenstvo održano 1990. godine odabrana je fotografija svjetskih prvaka Zapadne Njemačke dok je za 1994. godinu, kada je prvak postao Brazil, stavljena fotografija najboljeg strijelca Olega Saljenka.

Sada dolazimo i do 1998. godine. Svjetski prvak je postala Francuska, no to je prvenstvo ilustrirano najboljim strijelcem. Bio je to naš Davor Šuker kojem su organizatori na ovaj način odali priznanje. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

Komentara 1

ES
estuar
01:25 23.11.2022.

Nije li po novorvackom i velervackom "katrani"? Kao što su ii žitelji Bakra Bakrani, a Pakraca Pakrčani?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije