Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP: POLUFINALE

VIDEO Hrvatski vaterpolisti uoči Španjolske: Nitko nas nije vidio u Top 4, a tu smo

Zagreb: Vaterpolo utakmica 2. kola D skupine FINA Svjetske lige, Hrvatska - Rusija
Slavko Midzor/PIXSELL
30.06.2022.
u 19:54

“I naša je snaga u kolektivu. Protiv Srbije smo se svi upisali u strijelce. Za pobjede u ovako važnim utakmicama upravo je to i potrebno”, dodao je Bukić.

Hrvatski vaterpolisti najavili su krucijalnu utakmicu u borbi za medalje na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, polufinale protiv reprezentacije Španjolske (petak, 19.30, HRT 2).

Velika je bila četvrtfinalna pobjeda protiv reprezentacije Srbije (14:12), ali naši reprezentativci naglašavaju da tu utakmicu treba ostaviti iza sebe.

“Tu utakmicu treba već danas zaboraviti. Pobijedili smo, odigrali smo jednu dobru, mušku utakmicu. Od početka do kraja smo kontrolirali rezultat, no ta utakmica je sada iza nas. Tek sad počinje pravi turnir, borba za medalju, okrećemo se Španjolskoj. Proučit ćemo ih, vidjeti koje su njihove mane i prednosti i pokušati ući u finale”, rekao je mladi Marko Žuvela.

Španjolci su favoriti od samog početka turnira za zlatno odličje. A ni posljednji međusobni ogledi ne idu nam previše u prilog. Hrvatska je gubila na Olimpijskim igrama u Riju, na Svjetskom pa Europskom prvenstvu.

“Uz Mađare i Srbe, Španjolci su bili favoriti za osvajanje ovog prvenstva. Najmanje su promijenili ekipu, smjena generacija nije ih toliko zadesila kao nas ili neke druge ekipe. Predvođeni Perroneom, Granadosom i Munarrizom, znamo koji su njihovi aduti, koga ćemo trebati pokriti…”, kaže Žuvela.

Ključ pobjede protiv Španjolske mogla bi biti obrana.

“Sigurno će izbornik dobro sve proučiti, reći nam što trebamo raditi. Trebamo samo odigrati muški kao što smo igrali četvrtfinale protiv Srbije i sve će biti u redu”.

No ipak utakmica protiv Srbije osim polufinala donijela je i potvrdu našim vaterpolistima da mogu protiv najjačih ekipa i stvorila pravi pobjednički mentalitet.

“Većina nas nije vidjela u Top 4, u borbi za medalje, pokazali smo im da možemo, iako smo mlada ekipa i nismo toliko iskusni, pokazali smo određeni karakter i muškost, da se možemo boriti sa svima i tako ćemo pristupiti i polufinalu i nadati se najboljem.

Luka Bukić sumirao je utakmicu protiv Srbije.

“Nažalost, Burić je još pod suspenzijom pa smo imali igrača manje u rotaciji, ali uložili smo dodatni napor, odradili posao kako treba. Ušli smo dobro u utakmicu, uspjeli se odvojiti u trećoj četvrtini i održati prednost do kraja i pobijediti. Naravno, svi smo zadovoljni pobjedom”, kazao je igrač splitskog Jadrana.

"Španjolci su kolektiv, jako su dobro uigrani, igraju odličnu obranu, dobro su postavljeni. Sigurno nas očekuje teška utakmica, pripremit ćemo se najbolje što možemo i nadati se pobjedi”, rekao je Bukić pa dodao:

“I naša je snaga u kolektivu. Protiv Srbije smo se svi upisali u strijelce. Za pobjede u ovako važnim utakmicama upravo je to i potrebno”, završio je Bukić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije