Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stradao kod Siene

VIDEO Čuveni sportaš doživio tešku prometnu nesreću, bore mu se za život

Alex Zanardi
Foto: Press Association/Pixsell
1/2
20.06.2020.
u 09:20

Zanardi je hitno helikopterom prebačen u bolnicu Santa Maria alla Scotte u Sieni i podvrgnut neurokirurškom zahvatu

Alex Zanardi, bivši vozač Formule 1 i američke IndyCar serije, u petak je doživio tešku prometnu nesreću nedaleko od Siene. Slavni paraolimpijac natjecao se u utrci ručnih bicikala, te u jednom trenutku skrenuo u suprotnu traku i udario o kamion, prenosi portal GP1.

Zanardi (53) je hitno helikopterom prebačen u bolnicu Santa Maria alla Scotte u Sieni i podvrgnut neurokirurškome zahvatu, a BBC u subotu ujutro prenosi da se i dalje nalazi u kritičnom stanju.

Zanardija su nažalost kroz život pratile brojne nesreće, a jedna ga je učinila i invalidom.

Tijekom karijere u Formuli 1 vozio je za čak četiri momčadi, Jordan, Minardi, Lotus i Williams, a 2001. godine je izgubio obje noge nakon nesreće koju je pretrpio vozeći utrku CART na stazi Lausitzring u Njemačkoj.

Legendarnog Talijana niti to nije zaustavilo u namjeri da se bavi automobilizmom te je od 2005. do 2009. vozio Svjetsko prvenstvo turističkih automobila i ostvario četiri pobjede u tom periodu.

Također, ušao je u svijet utrkivanja ručnim biciklima i osvojio četiri zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama 2012. i 2016.

Ključne riječi

Komentara 4

LU
LukasNola
11:18 20.06.2020.

Ne da mu vrag mira i eto ti. Al da "slavni" ?? Šta su onda Senna, Lauda, Schumi??

CS
Cijepio_sam_ se
10:59 20.06.2020.

Čuveni, a nikad čuo za njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije