Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN MALEZIJE

Vettel slavio i u Maleziji: Mister 100 posto, a ne može do auta

Sebastian Vettel (1)
Reuters/AFP/Pixsell
10.04.2011.
u 12:03

Najavljivana kiša je izostala, bolidi su po četiri puta ulazili u boks, a Alonso i Hamilton kažnjeni su zbog sudara.

Kada bi Sebastian Vettel, recimo u dubrovačkoj zračnoj luci Čilipi, došetao do šaltera rent-a-cara i zatražio na dan-dva BMW 520 automatik kako bi se provezao obalom, referent mu ne bi samo tako dobacio ključeve. Dapače, odbio bi ga. U pravilu, za takav automobil vozač bi morao imati najmanje 25 godina. Aktualni svjetski prvak morao bi se zadovoljiti Opel Corsom.... Trebao bi pokazati i dvije kreditne kartice, što ne bi bio problem, tek potez ruke u stražnji džep.

Vratimo se na stazu, gdje plavokosi mladić nema baš nikakvih problema. Mister 100 posto u ovoj sezoni oba je puta osvojio pole-position, dva se puta penjao na najvišu stepenicu podija. Kao i u Australiji, priča se ponovila i u nedjelju u Kuala Lumpuru.

– Vozi briljantno, bio je najzreliji na utrci, potpuno cool. A ne zaboravimo da je on još klinac, pa tek su mu 24 godine – pričao je Vettelov šef Christian Horner nakon Nijemčeve 12. pobjede u karijeri. Prvi je kako god okrene, čak mu se i KERS pokvario nakon pola utrke.

– Imam dva od dva, ne mogu bolje, jel' tako? Ne tresem se što će dalje biti, radim sve po planu. Nego, gdje je nestao Hamilton? Ganjao me cijelu utrku, nije mi dao disati, a onda ga više nisam vidio – raspitivao se nakon utrke Vettel.

Imao je Hamilton "prljavog" posla. Pred kraj utrke otpustio je papučicu gasa, baš slučajno u trenutku kada ga je Fernando Alonso krenuo pretjecati. Sudar je bio neizbježan, kažnjeni su obojica sa 20 sekundi. Renault je ponovo briljirao, Nick Heidfeld dočepao se treće pozicije, a nije bio loš ni Vitalij Petrov, sve dok se nije počeo igrati sunarodnjaka Jurija Gagarina. Doslovce je poletio metar u zrak nakon izlijetanja, da bi mu kod "slijetanja" puknula letva volana koji mu je ostao u rukama. Nastavio ga je u šoku vrtjeti, ali u prazno. Srećom, bolid se zaustavio u prometnom znaku, nije stradao. Spomenimo i Schumachera koji je se dočepao puna dva boda. Teško će spavati jer mu je mladi Kamui Kobayashi napravio ono što možda nitko nikada nije. Zaobilazio ga je u tri navrata kao kantu.

– Ma nema nikakvih problema. Samo sam malo spor – veli sedmerostruki prvak.

Ključne riječi

Komentara 1

EU
EuroAzija
20:07 10.04.2011.

Smiješno je to što ovaj novinarčić Srđan Hebar misli da je duhovit s ovim nimalo duhovitim tekstićima prepunim gramatičkih grešaka....strava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije