Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN SINGAPURA

Verstappen ovoga vikenda može postati svjetski prvak, pogledajte kako

Singapore Grand Prix
EDGAR SU/REUTERS
29.09.2022.
u 22:39

Službena Instagram stranica Formule 1 upoznala je svoje pratitelje s varijantama u kojima Verstappen već ovoga vikenda može i matematički osigurati naslov prvaka.

Formula 1 ovoga vikenda dolazi u jugoistočnu Aziju gdje se u nedjelju vozi VN Singapura, poznata kao jedna od utrka na kojoj su vozači izloženi najvišim temperturama u kokpitu.

Iako je do kraja sezone preostalo još šest utrka (nakon Singapura pet), već ovoga vikenda mogli bismo dobiti ime novog svjetskog prvaka. Odnosno novog-starog jer je Nizozemac koji vozi za Red Bull Max Verstappen na pragu obrane naslova prvaka, a ovoga će, po svemu sudeći, osvojiti puno jednostavnije nego lani.

Tada je Max vodio veliku bitku s Mercedesovim Lewisom Hamiltonom, a ove sezone se činilo da će mu veliki suparnik za naslov biti Ferrarijev vozač Charles Leclerc, međutim on je ranije od očekivanog posustao u utrci koja objedinjuje sve ostale utrke - onoj za naslov.

Verstappen je trenutno vodeći u ukupnom poretku s 335 bodova, dok drugoplasirani Leclerc ima 219. On će voditi bitku za drugo mjesto do kraja sezone s drugim Red Bullovim vozačem Sergijem Perezom (210) i Mercedesovim Georgeom Russellom (203).

Službena Instagram stranica Formule 1 upoznala je svoje pratitelje s varijantama u kojima Verstappen već ovoga vikenda može i matematički osigurati naslov prvaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FORMULA 1® (@f1)

Ukoliko Verstappen pobijedi u utrci i ostvari najbrži krug Leclerc ne smije završiti više od osmog mjesta, a momčadski kolega Perez mora biti slabije plasiran od četvrtog mjesta. Ako Verstappen ne pobijedi u Singapuru onda se službena odluka o ukupnom pobjedniku pomiče na VN Japana. 

>> Pogledajte i video: Aco Petrović: Jedna stvar od Rađe posebno me zaboljela

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije