Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvoranski hokej

Veliki uspjeh: I hokejašice izborile višu skupinu

Dvoranski hokej
HHS
Autor
Igor Capan
27.01.2014.
u 09:40

Reprezentativke Hrvatske u finalu su s 3:2 (0:2) pobijedile Tursku.

Na Europskom prvenstvu u dvoranskom hokeju, što se od 24. do 26. siječnja igralo u Poreču, reprezentativke Hrvatske u finalu su s 3:2 (0:2) pobijedile Tursku.

Tako su, tjedan dana nakon što je to u Sv. I. Zelini uspjelo njihovim kolegama, izborile nastup u drugoj jakosnoj skupini na EP-u 2016. godine.

Finale je bilo izuzetno zanimljivo, Turkinje su povele pogotkom u trećoj minuti, a u 12. su već imale 2:0. Turkinje, favoritkinje prvenstva, su iz samo dva udarca prema hrvatskim vratima postigle dva pogotka. Hrvatska je nastavila s pritiskom, a iz nekoliko velikih prilika rezultat nije promijenjen. U nastavku susreta, u trenutku kada je Hrvatska imala dvije igračice više na terenu, Turkinje dolaze do kontranapada i uspijevaju izboriti kazneni udarac. Srećom, vratarka Iva Zlomislić brani udaraca i nakon toga hrvatske reprezentativke se bude i preko Viktorije Šomin 10 minuta prije kraja te Dolores Peranić (šest minuta do kraja) dolaze do izjednačenja.

Tri minute prije kraja Turkinje imaju još jedan kazneni udarac, ali Zlomislić opet brani. Minutu kasnije Peranić dovodi Hrvatsku u vodstvo za konačnih 3:2 i veliki uspjeh hrvatskog hokeja.

Rezultati - nedjelja 26. siječnja: Švedska – Portugal 3:2, Hrvatska – Bugarska 4:1, za treće mjesto:  Švedska – Bugarska 3:2, finale: Hrvatska – Turska 3:2.

Komentara 2

Avatar gladnijura
gladnijura
10:56 27.01.2014.

Bravo cure! Niste samo zgodne nego ste i borbene!

FU
FULL
22:20 27.01.2014.

Čestitke curama na velikom uspjehu a pogotovo još većem kad u odlučujućem susretu golman obrani dva kaznena udarca, to je velika koncentracija koja se rijetko viđa. Uspjeh je s tim veći jer su dvije minute prije kraja uspjele prestići "lov negativnog rezultata" iz prvog poluvremena a to se kod nas rijetko događa i viđa u kolektivnom športu, s tim je rezultat impresivan i plasman potpuno zaslužen. Super!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije