Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUREL BENOVIĆ

Veliki uspjeh hrvatskog gimnastičara! Osvojio je broncu na Svjetskom kupu

Prvi finalni dan DOBRO World Cup Osijek 2021.
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
04.03.2022.
u 16:53

Ovo je Benovićeva šesta medalja na turnirima Svjetskog kupa, a u Dohi ga u subotu još čeka i finale preskoka, njegovo prvo u karijeri na ovoj spravi.

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović osvojio je broncu u vježbi na parteru na natjecanju Svjetskog kupa u Dohi.

Hrvatski reprezentativac, koji je prošlog vikenda u Cottbusu sezonu otvorio sa srebrom, sada je još jednom potvrdio koliko je spreman. Na novo postolje u samo tjedan dana popeo se zahvaljujući ocjeni 14.166, a u finalu je imao najjači start - 6.3. Slavio je aktualni olimpijski pobjednik Izraelac Artem Dolgopjat (14.733), dok je srebrni Ukrajinac Ilja Kovtun (14.333).

Ovo je Benovićeva šesta medalja na turnirima Svjetskog kupa, a u Dohi ga u subotu još čeka i finale preskoka, njegovo prvo u karijeri na ovoj spravi.

12.06.2021., Osijek - DOBRO World Cup Osijek 2021. Photo: Dubravka Petric/PIXSELLr
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

- Presretan sam i prezadovoljan. Dva natjecanja u jako kratkom vremenu, sve jako dobro odrađeno, ovdje ulazak u dva finala i sada brončana medalja... Svaki sportaš sanja da se tako ustabili, smiri i odrađuje natjecanja ovako kako sam ja sada krenuo odrađivati. Ponosan sam na osvajanje ove bronce, ali još nije kraj, sutra imam i finale na preskoku. Nisam siguran hoću li se moći boriti za medalju, ali dat ću sve od sebe da što bolje odradim i preskok. Jučer sam se na zagrijavanju za preskok malo ozlijedio, krivo sam doskočio, danas kad sam se probudio, jedva sam stao na desnu nogu, bilo je pitanje hoćemo li morati otkazati i parter i preskok, ali rekao sam treneru da želim odraditi kako god. I uspio sam - rekao je Benović nakon što je osvojio novu medalju.

Osim Benovića na preskoku, u subotu će u lovu na medalje na preči biti i Tin Srbić, najbolji iz kvalifikacija na toj spravi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije