Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROKUP

Vaterpolisti Mornara uvjerljivo svladali Savonu u četvrtfinalu

Mornar BS
Goran Kovačić/Pixsell
29.11.2014.
u 21:26

Bila je to prva utakmica i prednost 10:5 bi za uzvrat trebala biti značajna.

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Eurokupa Mornar je sa 10:5 (1:0, 2:0, 5:2, 2:3) svladao talijansku Savonu. U početku je bilo "zakočenih ruku", ali tu je bio spektakularni Miro Kačić, Čovjek je odlučio zaključati svoja vrata, Fiorentini, Mistrangelo i društvo su pucali i pucali, ali Kačić je bio čudesan.

U prve dvije četvrtine sačuvao je mrežu netaknutom, Savona je svoj prvi gol dala tek 18. minuti. Tada je na semaforu već svijetlilo 3:0 zahvaljujući golovima Zovića i Gluhaića. A bazen je doslovno proključao u tećoj četvrtini, koju je Mornar dobio s 5:2. Plivački moćni, uz šuterski raspoloženog Zovića "mornari" su u potpunosti razbili Talijane.

A u 22. minuti zbio se najljepši trenutak na utakmici, Marino Čagalj s nekih deset metara, topovskim udarcem postigao je gol koji je publiku ostavio bez daha. Uz Kačića, prvo ime utakmice bio je 17-godišnji Ivan Domagoj Zović, koji je postigao pet golova. Uzvrat u Savoni igra se 17. prosinca.

Mornar Brodospas - Savona 10:5

SPLIT - Mali bazen u Poljudu. Gledatelja 800. Suci Mihai Simion (Rumunjska) i Michalis Kouretas (Grčka).

Mornar BS: Kačić (12 obrana), Čagalj 1, Marinić-Kragić, Ćorušić 1, Ćalić 1, Shiga 1, Zović 5(4), Lušić, Burić, Gluhaić 1, Marelja, Ban, Anić. Trener Zdeslav Vrdoljak.

Savona: Antona, Alesiani 1, Damonte 2(1), Colombo 1, Bianco, Pesenti 1, Mistrangelo, Fulcheris, Bianco, Grosso, Fiorentini, Zerilli. Trener Albero Angelini.

Igrač više: Mornar BS 9(4), Savona 8(2).

Peterci: Mornar BS 5(4), Savona 1(1).

Četvrtine: 1:0, 2:0, 5:2, 2:3.

Isključenje s pravom zamjene: Ban (20).

>> Mornar pobijedio i Montpellier, čeka se ždrijeb četvrtfinala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije