Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA NACIJA

VIDEO Ćorluka oštro prije Austrije: To su gluposti, Hrvatska si to ne bi dozvolila!

Osijek: Mateo Kovačić i Vedran Ćorluka na konferenciji prije utakmice s Ausdtijom
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
02.06.2022.
u 17:28

- Nikoga ne podcjenjujemo, to je odlična reprezentacija i dokazala je to na prošlom Euru. Igraju dobrim stilom, s puno presinga i puno trke, ali pripremili smo se i bit ćemo spremni. Očekujem pobjedu.

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra će u osječkom Gradskom vrtu od 20:45 na otvaranju Lige nacija odmjeriti snage s Austrijom, što je velika prilika izborniku Zlatku Daliću da vidi s kakvim potencijalom raspolaže. Nažalost, zbog smrti oca Ivana, izbornik nije bio dostupan, umjesto njega pred predstavnike medija stigao je njegov pomoćnik Vedran Ćorluka. Uz njega je bio i Mateo Kovačić.

Naravno, temelj vatrenih i dalje će biti oni najiskusniji, odnosno, oni koji su se najviše dokazali u klupskoj sezoni, ali i tijekom svih reprezentativnih obveza kroz proteklih godinu i više dana. Nažalost, zbog umora, ozljeda i bolesti, neće biti dostupni svi s pozivom i pretpozivom.

A njih je bilo ukupno 35. Od zvučnijih imena, nema više u širem kadru Brune Petkovića, a od onih koji će propustiti Austriju ili kompletni "set" od četiri susreta Lige nacija u ovih deset dana to su Ivan Perišić i Marko Livaja. Luka Modrić, iako umoran, igrat će. Samo treba vidjeti kolika će mu biti minutaža.

 

- Velika je čast igrati za Hrvatsku, bez obzira što je igrati četiri utakmice u ovako kratkom roku puno. Drago mi je da sam ovdje i dat ću sve od sebe - rekao je Kovačić pa se osvrnuo na atmosferu u Osijeku:

- Uvijek je lijepo igrati ovdje i ne očekujem ništa manje od onoga što doživljavamo svaki put.

Austrija kao protivnik?

- Nikoga ne podcjenjujemo, to je odlična reprezentacija i dokazala je to na prošlom Euru. Igraju dobrim stilom, s puno presinga i puno trke, ali pripremili smo se i bit ćemo spremni. Očekujem pobjedu - naglasio je Mateo i dodao da o Svjetskom prvenstvu još nitko ne razmišlja jer se ide korak po korak.

Potom je riječ preuzeo Ćorluka pa otkrio kojih igrača sigurno neće biti u sutrašnjoj, ali i nadolazećim utakmicama.

- Gvardiola smo pustili, neće biti spreman ni za jednu utakmicu, najbolje za njega da bude spreman za iduću sezonu. Vrsaljko neće konkurirati za Austriju, nadam se da će početi trenirati za nakon, za Modrića ćemo još vidjeti hoće li početi od prve minute ili nam se priključiti u nastavku. U razgovoru s izbornikom procijenit ćemo što je najbolje - ističe Ćorluka.

Objasnio je i zašto mlađima nije toliki problem igrati toliko utakmica u deset dana.

- Oni su drugačiji od prijašnjih generacija. Uživaju u nogometu i jedva čekaju istrčati na teren, zato za njih ovo nije toliki problem. Drugačiji je to mentalitet.

Zasmetalo je Vedranu pitanje o Ivanu Perišiću, odnosno, je li pošteđen zbog potpisa ugovora s Tottenhamom.

- To je glupost, mi smo ozbiljna reprezentacija! Ne dopuštamo si takvo igranje s imidžem. Igraju svi koji su spremni i zdravi.

Komentara 6

RA
radolizem
17:49 02.06.2022.

Luka Modrić je u sezoni 2021/22 odigrao 28 utakmica u La Ligi, 13 u Ligi prvaka, i sad ga, nakon 41 utakmice još ide zvati da u lipnju odigra 4 utakmice??? Luka ima 36 godina i 9 mjeseci! Da lii je to normalno? Za mene nije! Neka mu igraju Majer, Kovačić, Pašalić, Jakić...ali Brozović i Modrić trebaju odmor!

RA
radolizem
17:41 02.06.2022.

Tanki smo, sve tanji. Srećom do SP u Kataru je još 5 i pol mjeseci.

DC
DC
21:52 02.06.2022.

Bit ce tu jos eksperimentiranja, umjesto da se samo zamjeni one koji nemogu igrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije