Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Zlatko Dalić objavio popis igrača za Euro, ovo su imena 26 igrača koje će voditi

Zlatko Dalić
Marko Prpić/Pixsell
17.05.2021.
u 12:18

– Ovo je najbolje što Hrvatska ima – rekao je Dalić prilikom objave

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić danas je objavio popis od 26 igrača (23 plus 3 vratara) za Europsko prvenstvo koje počinje za manje od mjesec dana. 

VRATARI: Lovre Kalinić (Hajduk), Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton Town)

BRANIČI: Domagoj Vida (Besiktas), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barišić (Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Josip Juranović (Legia), Domagoj Bradarić (Lille), Mile Škorić (Osijek), Joško Gvardiol (Dinamo)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Genoa), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Luka Ivanušec (Dinamo)

NAPADAČI: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna)

PRETPOZIV: Filip Uremović (Rubin), Marko Livaja (Hajduk), Toma Bašić (Bordeaux), Marin Pongračić (Wolfsburg), Kristijan Lovrić (Gorica), Lovro Majer (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek), Nikola Moro (Dinamo Moskva)

– Ovo je najbolje što Hrvatska ima – rekao je Dalić prilikom objave popisa te dodao: – Uremović je bio ozlijeđen. Ne mogu imati igrače koji nisu sto posto spremni.

Zatim je naglasio da se popis može još mijenjati.

– Do 1. lipnja moramo poslati konačan popis igrača za Euro – podsjetio je Dalić.

Izbornik je na popis za Europsko prvenstvo uvrstio trojicu igrača iz mlade reprezentacije, Ivanušeca, Gvardiola i Bradarića.

Govorilo se o sukobima unutar reprezentacije?

– Nikakvih sukoba u reprezentaciji nema, govorio sam samo o mlađim igračima. Moramo biti momčad, imati kemiju, a to nije lako postići. Ne zamjeram ništa mlađim igračima nego ih upozoravam na to da moraju pokazati više respekta prema drugim igračima.

Status Borne Sose?

– Nadam se da će zavrijediti dres hrvatske reprezentacije. Borna Sosa igrama i ponašanjem zaslužit će dres, ja se nadam. Nemamo luksuz da otpišemo takvog igrača. Veseli me što je sve riješeno, sve je prihvatio i sada je sve na njemu.

Hrvatska reprezentacija pripremat će se u Rovinju od 25. do 31. svibnja, a 1. lipnja do ponoći zadnji je rok za predaju konačnoga popisa igrača za Europsko prvenstvo. Istoga dana Hrvatska će u Velikoj Gorici ugostiti Armeniju u prijateljskoj utakmici, a posljednji ispit uoči Eura imat će 6. lipnja protiv prvoplasirane momčadi sa svjetske rang-liste, moćne Belgije. 

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Dalmatinka*
Dalmatinka*
14:02 17.05.2021.

sritno vatreni!...Igrajte za njuuu, nasu voljenuuu...Nek jace kuca tooo, SRCE VATRENOOO ❤

AM
Ameise
14:07 17.05.2021.

Ja samo 'uletio na brzinu' da vidim sta eksperti kazu 😏

SS
sokac sa drave
15:19 17.05.2021.

Zasto ovi zele potjerati Vidu iz repke naseg trenutno uz Skorica najboljeg obrambenog igraca.Bolji je od Lovrena i poslije rusije proglasen medju tri nasa najbolja igraca.Zahvaljujuci njemu besiktas je osvojio prvenstvo turske.Zadnjih nekoliko utakmica u repki uvjek najbolji igrac,ostar kao britva neprelazan uvjek igra na granici kartona.Sta bi vi htjeli razni germanikusi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije