Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

VIDEO Tokić u studiju: Čačiću i Dinamu nemamo što zamjeriti, povisili su nam rejting

Mario Tokić, bivši nogometaš i trener
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
06.10.2022.
u 10:19

Nakon što je Dinamo u trećem kolu grupne faze Lige prvaka ostao na tri boda minimalnim porazom u Austriji kod Salzburga (1:0), utakmicu u studiju Večernji TV-a komentira bivši hrvatski reprezentativac i igrač Dinama Mario Tokić.

Nakon što je Dinamo u trećem kolu grupne faze Lige prvaka ostao na tri boda minimalnim porazom u Austriji kod Salzburga (1:0), utakmicu u studiju Večernji TV-a s voditeljem Tomislavom Dasovićem komentirao je bivši hrvatski reprezentativac i igrač Dinama Mario Tokić.

06.10.2022. Zagreb- Mario Tokic, bivsi nogometas i trener. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)
Dinamo je u Salzburgu izgubio minimalnim rezultatom nakon što je prekršaj Sadegha Moharramija nad Andreasom Ulmerom s bijele točke iskoristio Noah Okafor u 71. minuti susreta. Dinamo je zabio u četvrtoj minuti sudačke nadoknade preko Josipa Drmića, no iz minimalnog zaleđa. Drmić je nekoliko minuta prije toga imao stopostotnu šansu koju nije iskoristio.

Dinamo je trenutno posljednji na ljestvici svoje skupine s tri boda, ali suparnici na ljestvici mu nisu daleko i još uvijek nije sve izgubljeno. Salzburg ima pet bodova, a Milan i Chelsea po četiri.

- Dinamo je kroz velik dio utakmice parirao Red Bullu, ali oni su cijelu utakmicu držali gas, svih 90 minuta, nema praznog hoda. I dovoljan je bio jedan trenutak dekoncentracije kako bi Austrijanci kaznili Dinamo. Hrvatskim klubovima to ne paše. Dinamo je klub koji više igra nego što ima fajterski stil - rekao je Tokić, te nastavio o 'fajterskom stilu':

- Svi klubovi koji su ove sezone koji su izvukli bodove sa Salzburgom u austrijskoj ligi, i Rapid i Lask i Sturm, igrali su fajterski, igrali su na jedan žuti karton više. Takvim pristupom se jedino može igrati protiv Salzburga - prenio je Tokić razmišljanja nakon praćenja austrijske Bundeslige.

Puno se pričalo o Dinamovom oprezu i manjku ofenzive u Salzburgu, trenera Antu Čačića su, više ili manje direktno, kritizirali i igrači Josip Drmić i Bruno Petković.

- Više je Salzburg ugušio Dinamovu želju da bude ofenzivan nego što Dinamo nije htio biti ofenzivan, po meni je za to najviše Salzburg zaslužan - mišljenje je Tokića.

06.10.2022. Zagreb- Mario Tokic, bivsi nogometas i trener. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

Komentirao je Tokić i Dinamovog napadača Josipa Drmića koji je postigao pogodak, ali iz zaleđa.

- Drmić mi se jako sviđa i htio bih ga vidjeti u svojoj ekipi, ali Čačić ne preferira igru u kojoj igra s dva prava napadača. Mislim da je do sad Čačić to dobro birao, ali treba nekad pokušati s dva napadača. Čini mi se da je Drmić puno bolji kad Dinamo pritišće i stoji visoko. Kad Dinamo stoji na centru, onda Drmić nije jak, ne ganja baš tranziciju.

Bivši Tokićev suigrač Ulmer je jučer iznudio kazneni udarac protiv Dinama.

- On je bio jedan od najsvjetlijih izdanaka austrijske akademije i 12 godina je neizostavni član Red Bulla i dobar dečko. Vidjelo se njegovim iznuđivanjem jedanaesterca kako je iskusan, iznudio ga je kao Edin Mujčin u najboljim danima. Ne bi ga oni toliko dugo držali u dječjem vrtiću kao što je Salzburg, s razlogom je tu i desna je trenerova ruka.

Najavio je Tokić i idući susret sa Salzburgom, sada u Maksimiru.

- Dinamo je favorit pred Bad Blue Boysima, mladi dečki iz Salzburga nemaju iskustvo igranja utakmica "na nož". Dinamo tu mora iskoristiti publiku kako bi ih nosila do pobjede. Rijetko tko će uzet tri boda protiv Chelseaja kao što je Dinamo uzeli i taj kapital treba iskoristiti. Salzburg će, međutim, biti možda i opasniji u Maksimiru jer imaju stražnu tranziciju. Bit će važno biti agresivan, ali i strpljiv.

Imamo li pravo zamjeriti Dinamu ili Anti Čačiću na ovome što su u zadnje vrijeme pokazali?

- Nemamo nikakvo pravo zamjerati Dinamu i Čačiću. Sami plasman u Ligu prvaka je jedno čudo i Dinamo zbog toga ima jedan velik rejting, biti na dnu skupine s ovakvim ekipama nije sramota i nema se tu što zamjerati, ali bilo bi lijepo uzeti još koji bod i prezimiti u Europi - rekao je Tokić

Cijelu emisiju Večernji TV-a pogledajte ovdje ili na našem Facebook profilu.

Komentara 2

DM
drazen.muhvic
12:18 06.10.2022.

Da ne znam odakle je reklo bi se da je Zagorec. Ne bi se štel nikomu zameriti...

Avatar Rodnaldo
Rodnaldo
20:39 06.10.2022.

Ovakve prilike da preživiš i napraviš dobar rezultat ne pružaju se svake godine. Kada se usereš od tih klinaca, kaj će biti u Londonu kod Chelsea..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije