Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PRECIJENILI PROTIVNIKE'

ANKETA Igra li Dinamo pod Čačićem preoprezno? Drmić i Petković kritiziraju

Zagreb: Trener Čačić i Bruno Petković održali konferenciju za medije
Igor Kralj/PIXSELL
06.10.2022.
u 08:53

- Mislim da se Dinamo podcjenjuje, a da precjenjujemo svoje protivnike, možda sam ja u zabludi. Ja kao napadač uvijek želim da igramo što više napadački. Nisam relevantan da pričam o taktici, momčadi treba balans.- rekao je Petković

Dinamo je ostao na tri boda nakon poraza kod Salzburga 1:0 u utakmici trećeg kola Lige prvaka. Salzburg je do svoja tri boda došao zasluženo, ali u Hrvatskoj prevladava osjećaj da je Dinamo tijekom susreta mogao i trebao više potegnuti prema naprijed. 

05.10.2022, Red Bull Arena, Salzburg, AUT, UEFA CL, FC Red Bull Salzburg vs Dinamo Zagreb, Gruppe E, im Bild Trainer Ante Cacic (Dinamo Zagreb) // during the UEFA Champions League group E match between FC Red Bull Salzburg and Dinamo Zagreb at the Red Bull Arena in Salzburg, Austria on 2022/10/05. EXPA Pictures © 2022, PhotoCredit: EXPA/ Roland Hackl Photo: EXPA/ Roland Hackl/EXPA
Foto: EXPA/ Roland Hackl

Izrazito niska obrambena 5-3-2 postavka koja je 'upalila' protiv Chelseaja u prvom kolu, nije djelovala protiv Milana u drugom i Salzburga u trećem. Iako je riječ o vrhunskoj momčadi, očekivalo se da će Dinamo ipak malo više pokazati zube nego u prva dva kola.

Čak su i Dinamovi igrači, koji su u izjavama inače vrlo biranih riječi što se tiče taktike i momčadske postavke, vidno kritizirali pristup utakmici. I sam trener Čačić je rekao da je, recimo, Mislav Oršić bio previše povučen prema natrag i previše dolazio po lopte, a želju za većom ofenzivom tijekom susreta je izrazio i Dinamov napadač Josip Drmić koji je u završnici ušao s klupe, promašio jedan zicer te zabio pogodak glavom u samoj završnici, no iz minimalnog zaleđa.

05.10.2022., stadion Salzburg, Salzburg, Austrija - UEFA Liga prvaka, 3. kolo, skupina E, Red Bull Salzburg - GNK Dinamo. Josip Drmic postize pogodak koji je ponisten radi zaledja. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

- Ne bih pričao o toj šansi, ja uvijek gledam sve globalno i kompletno. Imali smo šanse, mogli smo zabiti, osjetili smo to danas. Ali moramo više riskirati i više tražiti gol. Kad igraš sa šest iza, odmah pokazuješ da daješ sve za defenzivu. Bolje je izgledalo kad smo se postavili u 4-4-2. Imali smo tad dvije prilike, bili smo opasniji. Nije loše biti fleksibilan, ali ja uvijek kažem da nogomet treba igrati ofenzivno i atraktivno i na ovom nivou - rekao je Drmić.

Svoje očite kritike iznio je i napadač prvotimac, Bruno Petković.

- Moramo se bazirati na neke stvari koje možemo popraviti. Mogli smo više. Ja i cijela momčad. Kad napravimo analizu, znat ćemo bolje na čemu možemo poraditi. Mislim da se Dinamo podcjenjuje, a da precjenjujemo svoje protivnike. Mi možemo u Zagrebu igrati sa svima. Tek na kraju ćemo vidjeti kakvi smo stvarno. Možda sam ja u zabludi - rekao je Petković, te dodao:

05.10.2022., stadion Salzburg, Salzburg, Austrija - UEFA Liga prvaka, 3. kolo, skupina E, Red Bull Salzburg - GNK Dinamo. Bruno Petkovic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ja kao napadač uvijek želim da igramo što više napadački. Nisam relevantan da pričam o taktici. Momčadi treba balans. Malo smo utučeni, nitko nije sretan nakon poraza. Možda je Dinamo izgledao bolje prije sedam-osam godina, kad se igralo samo da se ne izgubi i da se što bolje izgleda. No sad imamo što za reći u Europi - zaključila je Dinamova devetka.

Nakon mišljenja Dinamovih nogometaša, zanima nas i vaše mišljenje u anketi ispod teksta. Smatrate li da se, kao što ističu Drmić i Petković, Dinamo u utakmicama Lige prvaka mora postaviti otvorenije ili je oprezna zatvorena postavka Ante Čačića dobar izbor? 

 

Komentara 5

DU
Deleted user
09:24 06.10.2022.

orsic previse dolazio po lopte?!? koju je to cacic utakmicu gledao?

CR
crocro
09:14 06.10.2022.

A o čemu ja godinama ističem, da je poštovani gospodin veliki eksperimentator i kalkulator. Stalno kalkulira i eksperimentira. Pitanje je kako će proći ako "ne dočeka prolječe", samo pobjeda igra u Zagrebu. Naravno ako ne bude kalkulirao i eksperimentirao, jer to mu je uža specijalnost. Sva sreća pa ima nekoliko talenata koji ga čupaju kada je "čupavo", pa se uz njih pošlepa. Ali da neka nekoliko talenata koji guraju Dinamo, pitanje je koliki bi napredak Dinama napravio s kalkuliranjem i eksperimetiranjem. Ali nitko ne postavlja prave stvari na pravo mjesto sve dok ide naprijed.

Avatar Rodnaldo
Rodnaldo
20:25 06.10.2022.

Čačić kao Vučić. Ne zna kaj hoće. Odluči se brate više. Mišljenja sam da je igrao na kartu za Evropsku ligu da ima još tri utakmice doma sa punim stadionom, nakon što će popušiti kalkulator, najbolje bi bilo da ode,e, Ivkovića dovest, posvetiti se prvenstvu i kupu.. To je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije