Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MISLIŠ DA IMAŠ NEŠTO'

Hrvat kojemu je slavni Luis Figo slomio ruku: Tužan sam zbog Dinama!

Dinamo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
06.10.2022.
u 06:45

- Tužan sam. U jednom trenutku misliš da imaš nešto, a u sljedećem više nemaš ništa. Nekada klasična Dinamova europska priča. Na žalost, presudio je jedan bezvezan penal, a Drmićev pogodak nije priznat zbog zaleđa od nekoliko centimetara - kaže Damir Mužek

Poznati zagrebački nogometaš, nekada fini vezni igrač Damir Mužek (55) bio je nekada nogometaš tadašnjega Casino Salzburga, u njegovoj najvećoj sezoni u povijesti, 1993./1994. Momčad je vodio Otto Barić, a i dvojica pomoćnika bili su mu Hrvati, Marinko Koljanin i Slavko Kovačić.

- U toj sezoni Salzburg je osvojio svoj prvi naslov prvaka Austrije, igrali smo u finalu Kupa Uefe, u kojemu sam nastupio u prvoj utakmici s Interom. U cijeloj toj sezoni skupio sam 38 nastupa za Salzburg, a imao bih ih i više da mi Luis Figo u jednom duelu nije slučajno slomio ruku u utakmici Kupa Uefe s lisabonskim Sportingom. Kojega smo izbacili u osmini finala. Zbog toga nezgodnoga prijeloma lijeve ruke, pri kojemu mi tri prsta nisu bila u funkciji, što me jako uplašilo, odmah sam završio na operaciji i nisam četiri mjeseca igrao – prisjeća se Mužek, nekada nogometaš i austrijskog GAK-a, pa Varteksa, Slavena Belupa i zaprešićkog Intera, a na Wikipediji mu piše da je igrao čak i za – Barcelonu.

Nisam igrao za Barcu

- E nisam igrao za Barcu. Ne znam kako je tamo izašao taj podatak. Jedan me čovjek ljetos na moru zaskočio s pitanjem – gospon Mužek, zašto nam niste rekli da ste bili u Barceloni? – nasmijao se Damir.

Kako je doživio Dinamov nastup u Salzburgu? Ovo je od 1998. godine već dvadeseta uzastopna gostujuća utakmica plavih u Ligi prvaka u kojoj nisu uspjeli slaviti pobjedu.

- Tužan sam. U jednom trenutku misliš da imaš nešto, a u sljedećem više nemaš ništa. Nekada klasična Dinamova europska priča. Na žalost, presudio je jedan bezvezan penal, a Drmićev pogodak nije priznat zbog zaleđa od nekoliko centimetara. No, treba biti objektivan i reći da su nas Austrijanci u ovoj utakmici nadrtrčali. Vidite, kada Petković primi loptu, samo jedan Dinamov igrač trči i traži je, a šestorica ostalih gledaju kamo će ona krenuti pa onda počnu trčati. Kad vezni igrač Salzburga ima loptu, njegovih osmorica suigrača mu se otvaraju i traže loptu. Zbog takvih, njemačkih navika Austrijanaca više sam volio igrati u Austriji, nego u Hrvatskoj – dodao je Mužek.

Sin igra u Kazahstanu

Ima li što pozitivnoga za hrvatskog prvaka u ovoj priči iz Salzburga?

- Cijela Dinamova sezona pod Čačićem pozitivna je i za svaku pohvalu. Dinamo igra Ligu prvaka, u njoj ima tri boda i još uvijek je u igri za prolazak. Ima sve u svojim rukama. Ja nisam stekao dojam da je Salzburg kvalitetnija momčad od Dinama, i držim da je Dinamo u sljedećoj utakmici pred svojim navijačima favorit – zaključio je Damir Mužek, danas zaposlenik Zagrebačkog nogometnog saveza i trener dječaka u NK Vrapče rođenih 2009. godine.

Damirov sin, 27-godišnji Mateo Mužek, nogometaš je kazahstanskog Kizilžara, koji je ljetos iz Europe izbacio favorizirani Osijek. 

>> Pogledajte slavlje navijača Dinama nakon velike pobjede protiv Chelseaja

Ključne riječi

Komentara 6

SA
SI aka SI
08:33 06.10.2022.

jučer su propustili veliku priliku napraviti korak prema prolasku skupine. Da su osvojili barem bod, Salzburg bi imao dva manje i sve bi bilo lakše. A nisu ga osvojili jer su igrali ziheraški i za onu stvar. Šutalo i Catherine neshvatljive pogreške, Moharami tragičan, Ademi i Ivanušec nevidljivi, Petković u svom filmu dok su na klupi Bočkaj, Drmić, Špikić i Baturina.

AN
anders800
08:16 06.10.2022.

Cacic opet vadi Orsica, on bi onaj zicer zabil zmirecki. Orsic je jedini igrac u povijesti HNL koji redovito zabija klubovim iz 5 naj liga , to nisu mogli ni Mlinka,Boban, Suker, Vlaovic,Modric itd. Al idiot Cacic to ne kuzizi neg mece onog svicarca u igru.

BO
BO22A
10:02 06.10.2022.

Dokle će drżati T.Catherine u momčadi taj lik je prespor,preteżak,prestari svako toliko skrivi jedanaesterac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije