Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.06.2018. u 18:52
Urugvaj je s 1:0 svladao Saudijsku Arabiju i osigurao osminu finala SP-a. Pobjednički gol zabio je Luis Suarez u 23. minuti nakon što je obrana Saudijske Arabije slabo reagirala.

Reprezentacija Urugvaja svladala je Saudijsku Arabiju sa 1:0 u utakmici 2. kola skupine A Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, koja je odigrana u Rostovu na Donu, gdje će 26. lipnja Hrvatska igrati zadnju utakmicu grupne faze protiv Islanda.

Urugvaj se pridružio Rusiji kao druga reprezentacija koja je osigurala mjesto u osmini finala Svjetskog prvenstva, a pobjedu im je donio njihov najbolji strijelac Luis Suarez pogotkom u 23. minuti dvoboja, kada je iskoristio pogrešnu procjenu vratara Saudijske Arabije, koji je promašio loptu pri pokušaju 'boksanja', a napadač Barcelone samo podmetnuo nogu i postigao svoj prvi pogodak na ovom turniru. Bio mu je to 100. nastup za nacionalnu selekciju i 52. gol.

Urugvaj - Saudijska Arabija
1/7

Urugvaj i Rusija osigurali su prolazak dalje, a 25. lipnja će se u Samari boriti za prvo mjesto u skupini A. Domaćoj reprezentaciji je za to dovoljan i neodlučen ishod zbog bolje gol-razlike. Istoga dana će Saudijska Arabija i Egipat igrati utakmicu za 3. mjesto u skupini A.

Nakon dva kola Rusija je vodeća sa šest bodova, koliko ima i drugoplasirani Urugvaj. Treći je Egipat, a četvrta Saudijska Arabija.   

SP 2018., skupina A - 2. kolo
Urugvaj - S. Arabija   1:0
(Suarez 23)

Rusija - Egipat        3:1

Ljestvica
1. Rusija             2    2    0    0    8-1    6    
2. Urugvaj            2    2    0    0    2-0    6    
3. Egipat             2    0    0    2    1-4    0    
4. Saudijska Arabija  2    0    0    2    0-6    0

Urugvaj
Suarez 23'
1-0
Saudijska Arabija
Drugo kolo skupine A, Svjetsko prvenstvo, 17:00, Rostov na Donu, Rusija
Kraj
KRAJ (Kraj)

Kraj utakmice! Urugvaj je slavio s 1:0 i prošao dalje kao i Rusija. Poredak: Rusija 6, Urugvaj 6, Egipat 0, Saudijska Arabija. U posljednjem kolu igraju Rusija - Urugvaj i Egipat - Saudijska Arabija.

90'

Igrat će se četiri minute nadoknade.

86'

Cavani je iščeprkao loptu, no u njegov udarac ušao je vratar Saudijske Arabije.

85'

Urugvaj je sve bliže pobjedi i prolasku u osminu finala. Nije to bila posebno dobra partija Južnoamerikanaca, ali s dvije pobjede od 1:0 idu dalje.

79'

Sada je Cavani zamalo ni kriv ni dužan. Njegov suigrač je tukao i pogodio napadača PSG-a u od kojega se lopta zamalo odbila u gol.

Zamjena
75' (Zamjena)

Druga izmjena kod Saudijske Arabije - Hattan Bahbir napušta teren, a ulazio Mohammed Kanu.

70'

Na stadionu je 42,678 ljudi.

62'

Prilika za Urguvaj. Cavani je ubacio, Sanchez u padu tukao glavom, ali je promašio cijeli gol.

Zamjena
59' (Zamjena)

Dvije promjene kod Urugvaja. Vecino i Rodriguez izlaze, a ulaze Laxalt i Torreira.

47'

Nije bilo promjena ni u jednoj momčadi.

46'

Počeo je nastavak.

Poluvrijeme
POLUVRIJEME (Poluvrijeme)

Kraj prvog poluvremena, Urugvaj vodi 1:0.

Zamjena
44' (Zamjena)

Prisilna promjena kod Saudijske Arabije. Jassim je ozlijeđen i umjesto njega će igrati Moghawi.

40'

Urugvaj se malo povukao nakon što je zabio gol.

35'

Trenutak u kojem je Suarez zabio gol.

Foto: Instagram Dejan Lovren

28'

Prilika za Saudijsku Arabiju! Bahbir je ostao sam na drugoj vratnici nakon ubačaja s desne strane, ali nije uspio pogoditi mrežu.

Gol
23' (Gol)

Gol za Urugvaj! Urugvaj je imao korner s lijeve strane, lopta je sve preletjela i došla do Suareza koji je ostao sam na drugoj vratnici. Napadač Barcelone nije imao težak posao i zabio je na praznu mrežu. Ovo je 52. gol Suareza u 100. nastupu za Uruguvaj.

20'

Urugvaj se razbudio u posljednjih 10-ak minuta i dominira na terenu. No, još ni jedna momčad nije uputila udarac u okvir.

12'

Caceres je ubacio za Cavanija koji je tukao iz voleja, ali je otišlo daleko od gola.

7'

Prvi ozbiljniji pokušaj na utakmici imala je Saudijska Arabija. Imali su slobodnjak na 25 metara, ali Al Burayk nije to najbolje izveo.

1'

I krenulo je! Saudijska Arabija ima prvi napad na utakmici.

-

Himne su intonirane, utakmica će početi za nekoliko trenutaka.

SUDAC

Pravdu će danas dijeliti Francuz Clement Turpin.

SASTAVI

Evo i sastava obje momčadi.

-

Mnogi se slažu da je Saudijska Arabaija do sada najmanje pokazala na ovom SP-u tako da bi sve osim pobjede Urugvaja bilo veliko iznenađenje.

-

Rusija je jučer u ovoj skupini svladala Egipat s 1:0 i tako osigurala prolazak dalje. Urugvaj je u prvom kolu s 1:0     bio bolji od Egipta, dok je Saudijska Arabija s 5:0 izgubila od Rusije. Trenutni poredak: Rusija 6, Urugvaj 3, Egipat 0, Saudijska Arabaija 0.

-

Utakmica se igra u Rostovu na Donu, a počinje u 17 sati.

To je susret drugog kola skupine A.

POČINJEMO

Dobar dan i dobro došli na prijenos utakmice između Urugvaja i Saudijske Arabije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Komentara 2

Avatar Mamma_mia
Mamma_mia
19:12 20.06.2018.

Čestitke Urugvajcima na pobjedi!!!

MA
Marsijanac
16:48 20.06.2018.

Jos mi ne ide u glavu onaj Kalinic. Kakav teski podlac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije