Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WEMBLEY

Hrvatska prvi put porazom otvorila Euro, Englezi slavili golom Sterlinga

Hrvatska prvi put porazom otvorila Euro, Englezi slavili golom Sterlinga
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
13.06.2021. u 16:49
Engleska
1-0
Hrvatska
Prvo kolo Europskog prvenstva, 15:00, Wembley, London
KRAJ

Kraj utakmice! Hrvatska je prvi put poražena u prvoj utakmici na Euru. No, ništa nije izgubljeno, ostaju nam utakmice s Češkom i Škotskom u kojima ćemo tražiti prolazak skupine. Englezi su danas bili bolji i slavili golom Sterlinga iz 57. minute.

90+2'

Promjena kod Engleske. Calvert-Lewin umjesto Sterlinga.

90'

Ušli smo u sudačku nadoknadu, igrat će se još četiri minute.

85'

Nova promjena, Kovačić izlazi Pašalić ulazi.

85'

Sjajan potez Modrića koji je s 35 godina na leđima uklizao i oduzeo loptu.

82'

Promjena u Engleskoj, izlazi Kane, a ulazi 17-godišnji Bellingham. Southgate zatvara utakmicu.

78'

Nova promjena u Hrvatskoj. Petković umjesto Rebića.

75'

Prilika za Englesku! Lopta se odbila do Sterlinga nakon slabije reakcije u našoj obrani. Ofenzivac Engleske je tukao iz voleja, ali je otišlo preko gola.

70'

Mijenjaju oba trenera. Dalić je izvadio iz igre Brozovića i Kramarića a ušli su Vlašić i Brekalo. Kod Engleske je u Rashford u igri umjesto Fodena.

67'

Mount je izveo slobodni udarac. Gađao je Livakovićevu stranu, ali je otišlo preko gola.

66'

Žuti karton za Brozovića, a Engleska će imati slobodnjak.

65'

Prilika za Rebića! Napadač Milana skupio je odbijanac na 10-ak metara od gola Engleske, no iz dobre pozicije loše je tukao i lopta je otišla pored gola.

61'

Težak promašaj Kanea koji se pri tom lakše ozlijedio. Mount je ubacio s lijeve strane, Kane je tukao, ali lopta mu je pri tom prešla noge. Napadač Tottenhama u padu se zabio u vratnicu i pruža mu se pomoć.

57'

Gol za Englesku! Zabio je Sterling. Phillips je dao lijepu loptu za ofenzivca Cityja koji je utrčao ispred Livakovića i pogodio. Vratar Dinama dirao je loptu, no ona je završila u mreži.

54'

Modrić je pokušao s 20-ak metara, ali Pickford brani. To je prvi udarac u okvir hrvatske reprezentacije.

49'

Brzonogi Rebić sada je zamalo presjekao jednu loptu nakon što ga je Trippier zaboravio. Šteta, malo mu je nedostajalo.

48'

Žuti karton i za Kovačića. Klizećim startom je srušio Mounta, klupskog kolegu iz Chelseaja.

46'

Počeo je nastavak, nije bilo promjena ni u jednoj momčadi.

POLUVRIJEME

Kraj prvog dijela. Nije bilo golova u prvih 45 minuta, Hrvatska time može biti zadovoljnija jer su Englezi imali bolje šanse.

43'

Trippier, koji nam je zabio iz slobodnjaka u polufinalu SP-a u Rusiji, izveo je slobodnjak. No, pogodio je Perišića u glavu.

42'

Ćaleta-Car je igrao rukom u opasnoj zoni i dobio žuti karton. Englezi će imati slobodni udarac.

40'

Ostalo je još pet minuta do kraja poluvremena, tempo je dosta pao. Tribine pokušavaju dati vjetar u leđa Engleskoj.

33'

Da, Englezi su definitivno malo stali na gas nakon uraganskog starta. To našima otvara mogućnost da pokušaju ugroziti vrata Pickforda. Još nemamo šut u okvir.

30'

Pola sata utakmice je iza nas, možemo biti zadovoljni što nema golova. No, čini se da je ipak malo popustio pritisak Engleske.

27'

Evo i Hrvatske! Nakon ubacivanja s desne strane lopta je došla do Perišića koji je tukao iz voleja, ali nije dobro zakačio loptu. Otišlo je visoko preko gola.

25'

Sterling nam radi probleme po lijevoj strani. Sada se oslobodio i tukao, ali nije bio precizan. No, Vida nije zadovoljan kako ga se čuva.

20'

Nastavlja se pritisak Engleske. Posjed lopte je zasad 66:34 u korist Engleske.

18'

Phillip je srušio Kovačića i tukao, no Livaković lijepo brani. Ipak, sviran je prekršaj igrača Engleske. Čini se da Brozović nije dobro ušao u utakmicu jer već izgubio nekoliko lopti.

18'

Kane je sada pokušao glavom, no svirano mu je zaleđe. Opravdano.

13'

Malo je popustio pritisak Engleske, naši stoje dosta disciplinirano i drže svoje taktičke pozicije. Englezima su se očito nadali rano zabiti.

9'

Phillips je tukao, ali Livaković brani. Uvijek je dobro kada vratar uđe u utakmicu obranom jer mu to diže samopouzdanje.

7'

Streling je bio na lijevoj strani, no Ćaleta-Car je dobro startao i izbio loptu u korner. Englezi su tražili jedanaesterac, no nema govora o tome.

5'

Vratnica Engleske! Brza akcija Engleske nakon koje je lopta došla do Fodena na lijevoj strani. Nogometaš Cityja gađao je suprotni kut i pogodio vratnicu.

3'

U Londonu je dosta vruće, čak 26 stupnjeva i igra se u 14 sati po lokalnom vremenu. Neće baš biti lako igračima danas.

1'

Počela je utakmica! Sretno Hrvatskoj.

ZAGREB

Pogledajte i atmosferu s Trga bana Jelačića u Zagrebu.

HIMNE

Igrači su izašli na teren, intorniraju se himne.

IZJAVA MODRIĆA

- Sezona je bila duga, Euro je odmah došao, ali bolje da je tako. Nastavljamo s utakmicama i spremni smo. Govori se da nakon Rusije nismo nikoga pobijedili s čim se ne slažem. Reprezentacija nije ista, došli su mlađi koji su budućnost, ali već i sadašnjost. Dugo nam je trebalo da dođemo do rezultata. Ne treba se obazirati o čemu se priča, trebamo vjerovati u sebe. Englezi su po meni jedni od favorita, ali pritisak je na njima - rekao je Modrić za HTV. Luki je ovo već četvrti Euro.

- Sretan sam što ću igrati na četvrtom Euru i prvom kao kapetan. Tu sam da sam sve i povedem ekipu u dobar rezultat. Želimo uživati i dati maksimum.

NEMA BARIŠIĆA

Zanimljivo da u zapisniku nema Borne Barišića koji je ranije bio naš standardni lijevi bek. Osim njega, danas sigurno nećemo vidjeti Mislava Oršića i Dejana Lovrena.

ENGLESKA

Engleska će igrati u sljedećem sastavu: Pickford - Walker, Stones, Mings, Trippier - Phillips, Rice - Sterling, Mount, Foden - Kane.

TAKTIČKA POSTAVA

Ovako će momčad izgledati u formaciji.

DVIJE PROMJENE

Dalić je, dakle, kao što se i očekivalo iz prvih 11 maknuo Petkovića i Barišića, a od prve minute će krenuti Gvardiol i Kramarić. Momčad će igrati u 4-1-4-1 formaciji:

Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta Car, Gvardiol - Brozović - Kramarić, Modrić, Kovačić, Perišić - Rebić.

STIGLI SASTAVI

Stigli su sastavi. Dalić se odlučio na očekivanih 11.

Foto: Uefa

ROĐENDAN HNS-A

Danas je i jedna obljetnica, 109 godina HNS-a. Može li dobiti ljepši poklon od pobjede nad Engleskom?

NIKAD NISMO IZGUBILI

Hrvatska nogometna reprezentacija nikada nije bila poražena u prvim susretima na europskim prvenstvima, dok engleska vrsta nikada nije slavila u uvodnim dvobojima Eura. Vatreni su do sada nastupili na pet europskih prvenstava i u pet uvodnih susreta upisali su četiri pobjede i jedan remi uz razliku pogodaka 6:1.

SUDAC

Glavni sudac utakmice je 45-godišnji Talijan Daniele Orsato. Smatraju ga najboljim talijanskim sucem, a prošle je godine sudio finale Lige prvaka između Bayerna i Paris SG-a.

Igrači su izašli na teren osjetiti travnjak.

NAVIJAČI

Kad bismo mogli izbrisati koronu, danas bi se na Wembleyju skupilo 90 tisuća ljudi koji bi gledali susret Engleske i Hrvatske. No, s obzirom da živimo u vremenu pandemije, kapacitet stadiona bit će osjetno smanjen. Na kultnom engleskom stadionu tako će biti 23 tisuće gledatelja. Hrvatski navijači dobili su 2.000 ulaznica, no na tribinama će ih biti manje. Pretpostavlja se da će vatrene bodriti nekoliko stotina navijača. Hrvatski navijači spremno su nam pozirali ispred Wembleyja.

13.6.2021., Stadion Wembley, London, Engleska - UEFA Europsko prvenstvo 2020, skupina D, 1. kolo, Engleska - Hrvatska. Navijaci Hrvatske ispred stadiona Wembley. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

OČEKIVANI SASTAV

Očekuje se da će Zlatko Dalić napraviti dvije promjene u momčadi. Iz prvih 11 ispao bi Borna Barišić, a njegovu poziciju zauzeo bi Joško Gvardiol. Iz prve jedanaestorke ispao bi i Bruno Petković, a starter protiv Engleza bio bi Andrej Kramarić. Očekuje se da će ova postava jurnuti na Engleze (4-1-4-1): Livaković – Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Brozović – Kramarić, Modrić, Kovačić, Perišić – Rebić. No, vidjet ćemo hoće li se predviđanja pokazati točnima.
 

SKUPINA

U našoj su skupini još Škotska i Češka koji igraju sutra. Dalje idu prve dvije momčadi iz svake skupine i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Protivnik je dobro poznat - Englezi. Utakmica se igra na Wembleyju s početkom u 15 sati.

POČINJEMO

Dobar dan i dobro došli na druženje s hrvatskom reprezentacijom. Čekanju je kraj i vatreni danas otvaraju Euro.

Komentara 140

LU
Luka1969
14:52 13.06.2021.

puno srece hrvatskoj ekipi. Pozdrav iz slovenij.

ZO
zoca
16:57 13.06.2021.

lose lose i jako lose Engleska se danas nudila a Hrvatska nastavlja sa uplasenim igrama sporo do besvjesti anti nogomet

Avatar majkuvam
majkuvam
17:00 13.06.2021.

Koliko uptrebljivih lopti je dobio Kramarić?Nemamo nikakvih uigranih akcija a Englezi nam pogotovo na početku prodali nekoliko.Rebić danas loš.Kad igraš devedesetu minutu,gubiš 0-1 i u svojoj polovici igraš povratnu loptu ,zaslužio si šamar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije