Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAOSTALI SUSRET

Dinamo je klasa iznad svih! Rijeci zabio osam pogodaka u dvije utakmice, gledatelja - 3968

Dinamo je klasa iznad svih! Rijeci zabio osam pogodaka u dvije utakmice, gledatelja - 3968
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
18.12.2019. u 19:50

Pao je zastor na jesenski dio nogometnog nam prvenstva, okonačno je zaostalom utakmicom Dinama i Rijeke u kojoj su Zagrepčani upisali uvjerljivu 3:0 pobjedu. Ovo je bila još 'ljetna' utakmica iz šestog kola prvenstva koja se nije odigrala jer su oba kluba tražila svoj put u Europi, Dinamo ga je na kraju i našao, Rijeka nije.

Plavi su željeli sezonu završiti s pobjedom, otići na velikih 12 bodova prednost i mirno provesti božićne i novogodišnje praznike prije negoli se u siječnju okrenu pripremama za domaće nogometno proljeće. A Rijeka je željela dobrom partijom sprati onu ljagu s Rujevice kada je stradala s 0:5 od plavih, a pobjeda bi ju dovela na željenu drugu poziciju s dva boda više od Hajduka.

Želja se ostvarila Plavima, odnosno, plavi su napravili sve da svoj cilj ostvare.

Nenad Bjelica je izveo najjači sastav za oproštaj od ove polusezone, nije bilo tek ozlijeđenih Ademija i Leovca iz uobičajeno udarnih jedanaest.

Upravo je Rijeka posljednja momčad koja je u domaćem natjecanju slavila u Maksimiru, 28. travnja 2018 Acosty je pogodio za 1:0 slavlje momčadi s Rujevice. Trener Rijeke nije mogao računati na kapetana Gorgona, umjesto na travnjaku i zagrijavanju ozlijeđeni je kapetan pod zapadnom tribinom otišao na kobasicu.

Novinari, 20 onih koji su pratili Dinamo na dnevnoj bazi birali su najbolje u Dinamu, za najboljeg igrača proglašen je Dani Olmo, najveća mlada nada je Joško Gvardiol, a igrač koji ima najbolju suradnju s medijima je Mario Šitum, te su sva trojica dobila dvoja priznanja pred derbi.

I svi uvjeti za pravu nogometnu feštu bili su Maksimiru, čak je i vrijeme poslužilo, sve je bilo dobro, osim broja gledatelja, sramotno mali broj ljudi došao je ovaj derbi.

- Potpisao bih 1:0 pobjedu nad Rijekom, potpisao bih svaku pobjedu – kazao je plavi strateg Nenad Bjelica nakon što je s 1:0 pobijedio Lokomotivu, bila je to šesta utakmica zaredom u kojoj su plavi u svom domu pobijedili sa 'samo' 1:0. No, ovog puta nije bilo 1:0.

Plavi su rano otključali obranu Rijeke, već u devetoj minuti su poveli. Dilaver je brzo odigrao dubinsku loptu za Petkovića, naravno da je ovaj petom poslao u priliku Gojaka, a BiH reprezentativac je nesebično vratio Olmu koji je poentirao, baš prekrasna akcija. Potom je Oršić jednu odbijenu loptu lijepo primio i pogodio sami kut za 2:0 vodstvo plavih, 'mirisalo' je na utakmicu s Rujevice i 5:0 pobjedu Dinama. No, nakon drugog primljenog pogotka Rijeka se malo posložila, nije ni Dinamo držao tako čvrsto nogu na 'gasu', pa su i gosti pokoji put zaprijetili, ali se rezultat nije mijenjao.

U nastavku su plavi povećali prednost, Raspopović je srušio Kadziora, a iz jedanaesterca je neobranjivo pucao Bruno Petković.

Dinamo je tako na pauzu otišao s 12 bodova prednosti, to je treći put u HNL-u da ima tako veliku prednost u odnosu na drugoplasiranog. I sve uz kuriozitet da su plavi u HNL-u u Maksimiru primili samo dva pogotka, od Hajduka i Gorice. Očito su za našu ligu 'svemirski brod', pa i za Rijeku.
 

TIJEK SUSRETA:

       
92'

Gotovo je. Muke Rijeke stigle su kraju. Plavi su im u dvije utakmice zabili čak osam pogodaka. Plavi su sada prvi s 12 bodova prednosti pred Hajdukom. 

   
90'

Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

   
87'

Iz igre je izašao Dani Olmo, a ušao je Lovro Majer. Ulazimo u posljednje minute utakmice. 

   
80'

Radi još jednu zamjenu Bjelica. Izlazi Bruno Petković nakon još jedne odlične predstave, a ulazi Mario Gavranović.

71'

Otvorila se malo Rijeka u posljednjih desetak minuta, ali može se reći da se igra i neka vrsta uspavanke nakon trećeg pogotka Dinama. Rijeka i Dinama sada rade zamjene. Raspopović izlazi, a ulazi Iglesias kod Rijeke, a za Dinamo ulazi Hajrović dok će izaći Kadzior. 

   
62'

Rožman radi prvu zamjenu. Izlazi Acosty, a ulazi Lončar. 

55'

GOOOL! I imamo reprizu prvog poluvremena. Raspopović je neoprezno startao na Kadziora u 55. minuti u šesnaestercu Rijeke, a sudac Pejin odmah pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač je Petković. 

   
 

Krenuli smo s drugim poluvremenom.

46'

Gotovo je prvo poluvrijeme. Dinamo je zahvaljujući sjajnom početku ostvario prednost od 2:0.

   
NADOKNADA

Igrat će se minuta sudačke nadoknade. 

GLEDATELJI

Naš novinar s lica mjesta javlja kako prema njegovoj procjeni se na Maksimiru nalazi 3968 gledatelja. 

   
 

Bližimo se kraju prvog poluvremena. Dinamo je uraganski krenuo, ali malo se primirio nakon dva brza pogotka. 

   
37'

Primirio se malo Dinamo, a Olmo je sada dobio žuti karton zbog prekrašaja kojim je spriječio kontranapd gostiju.

   
 

Imala je i Rijeka prvu bolju priliku. Livaković je lošije reagirao na udarac iz daljine, a Riječani dolaze prvi do odbijene lopte, ali udarac gostiju sjajnom intervencijom brani Livaković koji se time iskupio za mali pad koncentracije. 

Odbijala se lopta kroz šumu nogu u 16 metara Rijeke, a onda je ista došla do Oršića koji sjajno pogađa u bliži kut. Plavi su za konkurenciju u HNL-u uistinu 'svemirski brod'.

   
17'

GOOOOOOOOOOOL! 

   
 

Andrijašević je sada uništio kontru koju je sjajno povukao Acosty u 13. minuti. Prešao je Nigerijac cijeli teren te na 'pladnju' ponudio Franku priliku za udarac. Bivši Hajdukovac mlako puca, nema većih problema to zaustaviti Livaković.

Petković je majstorski proigrao Gojaka koji je na povratnoj lopti pronašao Olma za vodstvo Dinama.

   
9'

GOOOOOOOOOOL!

   
7'

Evo nam i prve izglednije situacije na utakmici. Dinamo je dominantniji na terenu, a u sedmoj minuti Kadzior je iz dalijne visokom loptom loptom iznenadio Prskala. 

1'

Počeo je susret.

   
SUDAC

Glavni sudac utakmice je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

   
SASTAVI

Evo i sastava. Pogledajte za koga su se treneri odlučili.

Dinamo: Livaković (C); Stojanović, Dilaver, Perić, Šitum; Moro; Kadzior, Olmo, Gojak, Oršić; Petković.

Rijeka: Prskalo; Rapopović, Župarić (C), Escoval, Smolčić; Capan, Pavičić; Tomečak, Andrijašević, Acosty; Čolak.

 

Komentara 14

DU
Deleted user
20:41 18.12.2019.

Jajduk je svemirski brod,ali Janica ga krade pa ne može svoj puni potencijal iskoristiti.Šteta.

MA
Marsijanac
19:47 18.12.2019.

Dimao se mora rijesti 6-7 igraca i zimskom prijelaznom roku.Marin i Gvardiol kucaju na vrata.

MA
MateBobanheroj
23:59 18.12.2019.

Koliko Mamićevih trolova koji lupkaju minuse. Interesantno, svi ti Mamićevi poguzi su i odreda fanovi muslimana Hasanbegovića. Ne pada jabuka od stabla, muslimani se uvijek drže skupa. Kako bi drugačije zajebavali Hrvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije