Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi u Maksimiru

Livaković: Nije lako tako nešto zaboraviti

Dominik Livaković
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
18.12.2019.
u 08:15

Moramo odigrati maksimalno ozbiljno protiv momčadi koja je uz Hajduk i Osijek tu negdje odmah iza nas. S druge strane mi želimo sa što većom bodovnom razlikom završiti ovaj dio prvenstva – rekao je Dominik Livakovi

Nogometaši Dinama i Rijeke večeras će u Maksimiru (18 sati) odigrati zaostali susret 6. kola Prve HNL. Trenutačno je razlika između ova dva kluba ogromnih deset bodova.

– Svima nam već treba malo odmora, ali odradit ćemo tu još jednu utakmicu. Moramo odigrati maksimalno ozbiljno protiv momčadi koja je uz Hajduk i Osijek tu negdje odmah iza nas. S druge strane mi želimo sa što većom bodovnom razlikom završiti ovaj dio prvenstva – rekao je Dominik Livaković, vratar Dinama.

>> Dominik Livaković rasplakao Dedu

Dominik Livaković
1/14

Protiv Manchester Cityja stadion je bio dupkom pun, a nekoliko dana poslije protiv Lokomotive jezivo prazan. Očekujete li navijačku navalu za kraj sezone?

Moramo vratiti kup

– Svaku domaću utakmicu se nadamo da će doći što više ljudi. Znam da ne možemo u HNL-u očekivati posjet kakav smo imali u Ligi prvaka, ali nekoliko tisuća na tribinama bilo bi sasvim u redu – istaknuo je mladi čuvar mreže.

Kad smo već kod Lige prvaka, vjerojatno su te zadnje utakmice još uvijek u glavi...

– Sigurno da nije lako zaboraviti, pogotovo onu sudačku nadoknadu protiv Šahtara kada smo prokockali prolazak skupine. Neće biti lako igrati drugi dio sezone sa spoznajom da nema europskih utakmica. Opet, ostaje nam domaće prvenstvo i želja nam je da osvojimo naslov sa što većom bodovnom razlikom. Vjerojatno ćemo se na proljeće i uigravati za sljedeću sezonu – istaknuo je Livaković.

Motiv je i osvajanje hrvatskog kupa.

– Da, lani smo taj trofej izgubili. Neće biti lagano, u četvrtfinalu moramo u goste Rijeci. Ako prođemo onda nas čeka Osijek. Istina je da smo na Rujevici nedavno pobijedili s 5:0, ali sad će to biti jedna sasvim drugačija utakmica – kaže Livaković.

Nakon poraza protiv vas, Rijeka je u nizu od četiri pobjede. Svladali su u gostima Inter (4:1) i Hajduk (4:0), a kod kuće Istru (2:0) i Varaždin (3:1). U četiri susreta postigli su 13 pogodaka, a primili samo dva.

– Da, stvarno su u dobroj seriji. Čuo sam od nekih prijatelja da je Rožman jako dobar trener, ali i čovjek. U klub se vratio i Andrijašević i to je jedna sasvim druga priča u odnosu na prije mjesec dana. Treba posebno pripaziti na Gorgona i Murića. Mislim da su to dvojica igrača koja će iskoristiti i najmanju pogrešku da zatresu mrežu. Pored njih dvojice opasni su i Andrijašević i Čolak. Morat ćemo dati sto posto da odemo sretni na odmor – rekao je Livaković.

Navijam za Tiskaru

Naravno, vi biste bili sretni da ne primite pogodak.

– Naravno, svaki put kad ne primim pogodak ja sam zadovoljan – istaknuo je.

Koliko će biti dana za odmor?

– Mislim tri tjedna. Onda sve od početka, kao i svake godine. Nema tu ništa novoga.

Gdje ćete provesti božićne i novogodišnje praznike?

– Doma, u krugu obitelji. Jedva čekam da se malo opustim. Od lipnja sam stalno u pogonu, veliki su to napori. Pogotovo mi je bilo stresno u situaciji kada smo igrali kvalifikacije za ulazak u skupinu Lige prvaka – rekao je Livaković.

Zima je vrijeme malonogometnih turnira. Pratite li Kutiju šibica?

– Ne pratim redovno. Imam neke prijatelje koji igraju ove sezone pa ću možda njih doći pogledati. Riječ je o momčadi Tiskara Kerschoffset. Za njih navijam dok ne ispadnu. Inače, nikad nisam branio na Kutiji. Nisam baš ljubitelj malog nogometa – zaključio je Livaković.

>> Pogledajte što su Dinamovi igrači rekli nakon ispadananja iz Europe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije