Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Laureati

Tin Srbić i Sandra Perković najbolji sportaši Zagreba

Najbolji sportaši grada Zagreba
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/5
16.12.2019.
u 21:05

Nogometaši Dinama i odbojkašice Mladosti najbolji su u konkurenciji ekipa. Dinamo nas je oduševljavao u Europi i nedostajalo je samo malo sportske sreće da se plavi nisu nastavili igranje u Europi

Na središnjem zagrebačkom trgu tradicionalno je održano proglašenje najboljih sportaša grada. Laureati za ovu godinu, kada je riječ o pojedinačnim sportovima, jesu gimnastičar Tin Srbić i atletičarka Sandra Perković.

– Uvijek je lijepo kada si najbolji u gradu. Trenutačno se oporavljam od ozlijede za koju sam mislio da nije tako ozbiljna kako se u prvi trenutak činilo na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu. No ne bunim se. Uvijek bih ozljedu koja se dogodila ipak u smiraju sezonu mijenjao za srebrnu medalju na Europskom prvenstvu i plasman na Olimpijske igre. Vjerujem da ću uskoro krenuti s treninzima, a prva natjecanja očekuju me tek u svibnju kada kreću svjetski kupovi – istaknuo je Tin Srbić, aktualni europski doprvak u vježbi na preči.

Tko ne bi medalju iz Tokija?

– Jasno, sljedeće sezone glavni cilj su Olimpijske igre u Tokiju. Naravno, tko se od sportaša ne bi želio vratiti kući s olimpijskom medaljom oko vrata? Trudit ću se da nakon Filipa Udea budem drugi Hrvat s olimpijskom gimnastičkom medaljom – zaključio je Srbić.

>> Pogledajte galeriju s proglašenja najboljih

Najbolji sportaši grada Zagreba
1/17

Sandra Perković ove sezone osvojila je broncu na svjetskom prvenstvu u Dohi, u bacanju diska. Naša najbolja atletičarka trenutačno se nalazi na pripremama pa je nagradu umjesto nje primila mama Vesna.

Dileme koja je najbolja sportska posada nije bilo. Braća Sinković, Valent i Martin, svjetski i europski prvaci u veslanju u dvojcu bez kormilara, zasluženo su dobili priznanje. Njih dvojica bit će naši jaki aduti u Tokiju i sigurno su među favoritima za osvajanje medalje.

Nogometaši Dinama i odbojkašice Mladosti najbolji su u konkurenciji ekipa. Dinamo nas je oduševljavao u Europi i nedostajalo je samo malo sportske sreće da se plavi nisu nastavili igranje u Europi. Nagradu je primio Arijan Ademi, kapetan Dinama.

Odbojkašice Mladosti trenutačno su najbolji ženski klub u Hrvatskoj. Lani su osvojile prvenstvo i kup Snježane Ušić. Ove sezone uspješno igraju u regionalnoj MEVZA ligi, a imale su i zapažen nastup u Ligi prvakinja gdje su ispale na zlatni set.

Posebna priznanja SSGZ-a najuspješnijim sportašima s invaliditetom dobili su Helena Dretar Karić, Petra Deša, Ruža Markešić, Ivan Katanušić, Luka Drokan, Laura Štefanac.

Zaprešić Boysi pa u Franck

Godišnje nagrade SSGZ-a za vrhunske rezultate i sportsku djelatnost dobili su Mirela Šikoronja Ivančin, karate klub Hercegovina Zagreb, Zagrebački sveučilišni športski savez, Lucija Lesjak, Vjekoslav Luburić.

Trofej SSGZ-a, nagradu za životno djelo, dobili su Zagrebačko tjelovježbeno društvo Hrvatski sokol (ove godine slavi 145 godina postojanja i jedno je od najstarijih društava u Hrvatskoj. Rasadnik je najboljih zagrebačkih gimnastičara), Zagrebački skijaški savez (ove godine slavi 125 godina skijanja u Zagrebu i Hrvatskoj.

Osim ove obljetnice, Savez slavi i 105 godina održavanja prvog skijaškog natjecanja na Sljemenu, 85 godina „Dvoboja Zagreb – Celje“, 65 godina prve sljemenske žičare, Sportsko društvo invalida Hrabri (osnovano je prije 50 godina s ciljem okupljanja osoba s invaliditetom svih kategorija), Jasmina Katalinić (atletska trenerica i voditeljica atletske škole – ranije u Mladosti, danas u Agramu), Vjekoslav Šafranić (više od 50 godina uspješno sudjeluje u sustavu sporta grada Zagreba i kao natjecatelj i kao sportski djelatnik).

U zabavnom dijelu programa nastupili su Zaprešić Boysi i Kristijan Beluhan, a nakon svečane dodjela nagrada na Trgu bana Jelačića slavlje je nastavljeno u kavani Johann Franck gdje je prisutne goste pozdravio i dočekao Zdenko Antunović, glavni tajnik SSGZ-a.

>> Pogledajte video: Najplaćeniji hrvatski sportaši

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije