Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP VATERPOLO 2024.

Uvjerljive pobjede Srbije i Nizozemske. Završena je grupna faza natjecanja

Dubrovnik: Susret Nizozemske i Slovenije na Europskom prvenstvu u vaterpolu
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
09.01.2024.
u 22:02

Hrvatska je porazom od Crne Gore otišla u teži dio ždrijeba pa će u petak u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika u srazu Grčke i Nizozemske, koja je grupnu fazu završila pobijedivši Sloveniju s 23-7

Uvjerljivim pobjedama Srbije nad Maltom (21-4) i Nizozemske protiv Slovenije (23-7) završena je grupna faza natjecanja na Europskom prvenstvu vaterpolista u Zagrebu i Dubrovniku. Srpska reprezentacija je i protiv Maltežana dokazala koliko je 'zalutala' u diviziju 2, gdje je u skupini C završila natjecanje s gol-razlikom 57-11 te s manje od četiri primljena pogotka po utakmici u konkurenciji Njemačke, Izraela i Malte.

Srbija će natjecanje nastaviti u osmini finala, u kojem će u srijedu (18.30 sati) biti favorit u srazu s Francuzima. Pobjednik tog dvoboja će u petak (15 sati) u četvrtfinalu igrati protiv Mađarske. Svim dvoboji nokaut faze za plasman od 1. do 8. mjesta bit će odigrani u Zagrebu, a onima za plasman od 9. do 16. mjesta domaćin će biti Dubrovnik.

GALERIJA Hrvatska nakon drame peteraca poražena od Crne Gore, osvojili smo drugo mjesto u skupini

Dubrovnik: Susret Nizozemske i Slovenije na Europskom prvenstvu u vaterpolu
1/8

Iz skupine C se u osminu finala plasirala i Njemačka, koja je u zadnjem kolu svladala reprezentaciju Izraela s 14-8. Nijemce u osmini finala čeka dvoboj protiv reprezentacije Crne Gore, a pobjednik će u petak u četvrtfinalu igrati protiv Italije.

Rumunjska je minimalnom pobjedom 8-7 nad Slovačkom završila nastup u skupini D s maksimalnih devet bodova, što ju u osmini finala vodi na reprezentaciju Gruzije. Taj je dvoboj na rasporedu u četvrtak od 17 sati. Pobjednik će u petak (16.30) u četvrtfinalu igrati protiv Španjolske.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatska je porazom od Crne Gore otišla u teži dio ždrijeba pa će u petak u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika u srazu Grčke i Nizozemske, koja je grupnu fazu završila pobijedivši Sloveniju s 23-7. Grci će kao aktualni svjetski i olimpijski doprvaci biti izraziti favoriti u dvoboju koji je na rasporedu u četvrtak (19 sati).

VIDEO NK Šibenik najavio novu sezonu: 'Odigrat ćemo 8 pripremnih utakmica'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije