Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMOTIVNI IVICA O NAJLUĐOJ UTRCI

Utrka koju nikad nitko nije izveo: Kostelić se sjetio dana kad je šokirao skijaški svijet

Reuter/PIXSELL
25.11.2023.
u 11:24

- Bio sam poljuljan, ali znao sam da moram samo izdržati, vjerujem da je svemir tako posložen. Kada sam izdržao, došao sam u Aspen i eksplodirao...

Odvozio je u karijeri mnogo velikih utrka, dosegnuo bez mašinerije iza sebe i praktički bez ijednog skijališta u zemlji neke od najvećih njezinih sportskih uspjeha u povijesti, ali Aspen iz 2001., trku koja je pala na današnji dan, Kostelić će uvijek posebno pamtiti.

A zapamtio je dobro njegovu senzacionalnu vožnju i cijeli skijaški svijet, jer Kostelić je sa startnim brojem 64 došao do sedmog mjesta u prvoj vožnji, a onda i do senzacionalne pobjede. 

- Prošle su 22 godine od pobjede u Aspenu, što znači da je od tada proteklo pola mojeg života. Zvuči nestvarno, ali dobro se je prisjetiti...

Ranije je u razgovorima za Večernji list opisivao:

"Eksplodirala je tu jedna energija koja se skupljala godinama. I ja sam znao sam da će jednog dana ta energija puknuti. Čvrsto sam u to vjerovao. Osobno vjerujem u određeni poredak stvari, akcija - reakcija. Čvrsto vjerujem u onu izreku da će svatko žeti ono što je posijao. Jednom prilikom, dok sam se kod kuće oporavljao od ozljede, vidio sam kalendaru sliku žeteoca kako kosi žito. Pitao sam mamu, zašto ja ne mogu žeti ono što sam posijao. Bio sam poljuljan, ali znao sam da moram samo izdržati, vjerujem da je svemir tako posložen. Kada sam izdržao, došao sam u Aspen i eksplodirao. Te sezone uzeo sam Mali kristalni globus...'

Ključne riječi

Komentara 3

HO
homofobic
16:20 25.11.2023.

Kada bi sportski uspjesi dolazili na tanjuru i s zlicom i vilicom pokraj svi bi bili veliki sportasi! Za sportske uspjehe treba puno znoja, zuljeva, povreda i iznad svega srce (jako dobro dode i netko tko gura odostraga kada se izgubi samouvjerenje).

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
15:31 25.11.2023.

Da nije bilo oca batinaša Gipsa ne bi ki Janica ni Ivica postigli ovakve uspjehe.

BJ
Barutanski jarak
14:53 25.11.2023.

Bravo Ivice! Kostelići u mome ♥️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije