Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESS KONFERENCIJA

Dalić otkrio tko je prvi vratar: Kovačić je osjetio mišić, ostaje u Manchesteru. Petković je definitivno otpao

Cardiff:  Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Nick Potts/PIXSELL
1/9
13.11.2023.
u 11:29

Vatrene u studenom očekuju dva ključna dvoboja za odlazak na europsku smotru u Njemačkoj 2024. godine

Izbornik vatrenih Zlatko Dalić održao je konferenciju za novinare uoči dvije završne utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Poslije dva neugodna listopadska poraza, vatreni u subotu imaju ogled u Rigi protiv Latvije, a onda tri dana kasnije igraju s Armencima na Maksimiru. 

Zlatko Dalić za te dvoboje ne može računati na Dinamova napadača Brunu Petkovića, ali je aktivirao i dva pretpoziva – Martinu Baturini i Nikoli Vlašiću koji je nedavno zabio prvi gol ove sezone za Torino. 

– Zadnja dva poraza zakomplicirala su nam situaciju, ali ovisimo samo o sebi. Protiv Turske i Walesa igrali smo slabo, možda i najlošije utakmice otkako sam izbornik. Bilo je zaista loše i to u najgore vrijeme. Fokusirani smo na sljedeće dvije utakmice, šest bodova i samo na sebe. Bruno Petković neće biti s nama, žao mi je. Vraća se u klub. Sinoć je i Mateo Kovačić osjetio mišić, tako da danas neće doći. Ostaje u Manchesteru na pregledu – rekao je Dalić na početku. 

GALERIJA Dalić među vatrene prvi put pozvao Martina Baturinu

Cardiff:  Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije
1/7

– Glavne pogreške u zadnje dvije utakmice? Nisam prepoznao situaciju, a splet okolnosti doveo je do tih rezultata. Činjenica je da smo bili ostali bez kompletnog napada, a ciklus ranije bili su među najboljima. Perišić i Kramarić puno su dali, a tad su nedostajali. Ja nisam procijenio situaciju i osjetio da nešto ide po krivu. Nećemo se vraćati, moramo se spremiti da ispravimo ono što je bilo loše – priznao je izbornik Dalić. 

– Aktivacija pretpoziva Vlašiću? Naša je procjena da je popravio formu i stanje i zato je pozvan. Gledali smo Marka Pjacu i Marca Pašalića. Nedostaju nam igrači na lijevoj strani. Pjaca se diže u formi i iako nije kakav je bio, diže se. Može pomoći. I Pašalić igra dobro i bude li tako nastavio, mogao bi se priključiti reprezentaciji, mi ga pratimo – rekao je Dalić. 

– Budimir je u formi i zato je s nama. Rekao sam da želim u kvalifikacijama dati šansu napadačima za budućnost, da se istaknuo. Budimir je formom zavrijedio poziv i dobit će šansu, nikada nije otpisan. Bit ćemo ofenzivni s puno napadačkih akcija i zato je tu. Joško Gvardiol u Cityju igra cijelo vrijeme lijevog bočnog i u ovim utakmicama bit će na toj poziciji. Od Barišića i Sose prema naprijed nisam dobio ono što sam htio – rezimirao je izbornik vatrenih. 

VEZANI ČLANCI:

– Ljudi su počeli pričati – ne valja ovo, ne valja ono. Ne može biti da odjednom ne valja ono što je bilo dobro šest godina. Bile su dvije loše utakmice, ali to nije razlog da sve tumbam i da krećemo ispočetka. Neću puno toga mijenjati. Ono što me ohrabruje jest to da ćemo imati više dana i treninga do utakmice. To nam daje za pravo da se nadamo boljem. Bio je splet nesretnih okolnosti, gledamo sebe i želimo uzeti šest bodova, pa ćemo vidjeti što će biti. 

– Ljestvicu smo podignuli jako visoko, bilo bi glupo da ja sada potonem. Nisam zaboravio biti izbornik, kritike me ne smetaju, neka svatko radi što hoće. Nisam nikad bio jači, motiviraniji i pozitivniji. 

– Evidentan je problem što Hrvatska ima uzak kadar, naučeni su na vrhunske predstave Ivana Perišića i Andreja Kramarića i tek sad vidimo koliko oni nedostaju. Netko će ih naslijediti, no da će netko tako skoro tako dobro igrati, neće. Treba vremena da takvi igrači stasaju.

VEZANI ČLANCI:

– Dominik Livaković? Ima našu punu podršku i on je naš prvi izbor. U Osijeku nas je spasio i dva-tri puta sjajno reagirao do onog primljenog pogotka. 

– Armenija i Latvija? U ovom trenutku za nas nema lakih protivnika. Latvija će se htjeti dokazati, podići si cijenu. Moramo toga biti svjesni. Moramo biti strpljivi, kompaktni, ne gubiti glavu. Imaju visoke igrače, opasni su u prekidu. Nisu brzi prema naprijed, igraju nešto slično kao Wales. Moramo biti spremni na to da nam mogu stvoriti neugodnosti. Armenija i dalje ima šanse za Euro, ali idemo korak po korak. Nemamo pravo gledati druge nakon utakmica u kojima nismo bili dobri. Samo sebe – kazao je Dalić. 

Komentara 13

DU
Deleted user
12:03 13.11.2023.

Opet se bahatiš, zar si zaboravio što si govorio prije dvije povijesne utakmice (Wales i Turska)- da si u 6 godina donio sve odlične odluke!? Kažeš, nisi zaboravio biti izbornik, a ja ti kažem nisi nikada ni znao, zato si se i okružio sa 20 stožeraša... Koji izbornik na svijetu ima takvu gomilu pomoćnika?

Avatar Castro
Castro
10:57 13.11.2023.

Hoce li Vlasic doci s njim na pressicu.?

T2
Tomo_20
12:19 13.11.2023.

Nema Dalic mu… da stavi livakovica na klupu a to se vidi gdje smo trenutno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije