Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANSKO FINALE

Hrvatica sudila finale US Opena: Pennetta osvojila naslov i poručila da odlazi u mirovinu!

Flavia Pennetta
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
13.09.2015.
u 10:40

Bilo je 7:6 (4), 6:2 za sat i 36 minuta igre u prvom ženskom talijanskom Grand Slam finalu u povijesti. I ne samo to, u New Yorku nikad Talijanka nije došla do finala, što Pennettu čini prvom osvajačicom ovog natjecanja iz te zemlje

Flavia Pennetta osvojila je US Opena nakon pobjede od 7:6 (4), 6:2 za sat i 36 minuta igre protiv sunarodnjakinje Roberte Vinci, koja je senzacionalno u polufinalu izbacila braniteljicu naslova i najbolju tenisačicu svijeta Serenu Williams.

Teniski stručnjaci su prognozirali laku pobjedu za iskusniju i bolje rangiranu Pennettu jer su uvjereni kako je ono što je Vinci uspjela protiv Williams pravo malo čudo i da se ne može samo tako ponoviti. Bili su u pravu.

Imala je u prvom setu šansi, branila je break, stigla do 13. igre i to je bilo sve od nje, Pennetta se bolje pripremila i koncentrirala te je postala prva Talijanka koja je osvojila New York. Dapače, nikad nijedna Talijanka dosad nije bila u finalu US Opena, a sad su bile dvije, i to obje u poznim teniskim godinama - Pennetta s 33 i Vinci s 32.

Upravo zato je nakon osvajanja naslova uslijedilo ono o čemu se šuškalo.

- Ovime se opraštam od tenisa, hvala vam - rekla je Pennetta dok se obraćala publici.

Finale je sudila Zagrepčanka Marija Čičak, jedna od šest žena sa ITF-ovim statusom Zlatne značke (Gold Badge Chair Umpire) što je najviša razina u rangiranju sutkinja. I ona je natoj razini već četiri godine. Prošle godine nadgledala je još jedno Grand Slam finale, meč Kvitove i Bouchard u Wimbledonu.

Zanimljivost je i da Grand Slam ne pamti žensko talijansko finale, a još je zanimljivije i to da niti jedna od njih dvije nikad nije igrala u finalu Grand Slama, bez obzira što je Pennetta trenutno 26. na svijetu i bila je najviše deseta, dok je Vinci trenutno 43. i bila je najviše 11. Dapače, Pennetta je najdalje došla do četvrtfinala (Australija, 2014.), a Vinci do osmine finala (Roland Garros 2013. i Wimbledon 2012. i 2013.).

Moralo se poklopiti jednom, i jest, a pamtit će to do kraja života.

>> Talijanski finale u New Yorku - Roberta Vinci pobijedila Serenu Williams!

Komentara 3

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
12:53 13.09.2015.

Kladioničarska mafija. Prošle godine Čilić, sad Ova ;(

ZA
zambezi
06:43 13.09.2015.

Nije bitno sto je izgubila finale,samo nek je pobjedila ono razmazeno ,uobrazeno da ju ne gledam u finalu.

AJ
ajam
16:34 13.09.2015.

Pravi naslov!!!! Hrvatica sudila finale!!!! Mislim da je to vaznija vijest nego da je Pennetta pobjednica US open.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije