Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne skriva nezadovoljstvo

Udovičić: Najbolji sam na svijetu, ali u Srbiji vaterpoliste zaobilaze

\'16.09.2010., prostorije vaterpolskog kluba Mladost na Savi, Zagreb - Srpski reprezentativac i najbolji igrac upravo zavrsenog Europskog prvenstva u Zagrebu Vanja Udovicic potpisao je jednogodisnji u
Goran Stanzl/Pixsell
10.01.2011.
u 16:42

- Svaka čast Đokoviću, ali zar je Olimpijski odbor Srbije najboljim trenerom morao proglasiti stranca, Novakova trenera Vajdu?

Nakon izbora za najboljeg u Europi, takvo što bilo je očekivano. Fina je proglasila mladostaša Vanju Udovičića najboljim vaterpolistom svijeta. U izboru su sudjelovali predstavnici 202 države (koliko Fina ima članica) i novinari uglavnom sportskih listova. To je sad već drugi igrač hrvatskih klubova kojemu je pripala ta čast: Miho Bošković, tada igrač Juga, bio je najbolji 2007. godine. No, Vanji je (kao i Mihi prije) prije svega vrednovan učinak s reprezentacijom (najbolji igrač Svjetskog kupa u Oradei i EP-a u Zagrebu).

Ugodno je bilo Udovičiću primati čestitke od brojnih (i srpskih) novinara, ali nije skrivao nezadovoljstvo nekim drugim izborima:

– Godi takvo priznanje, iako, naravno, i obvezuje. Tim više me čude rezultati raznih anketa u Srbiji. Novak Đoković opravdano je najbolji sportaš godine, ali zašto sam ja tek četvrti, iza odbojkaša Nikole Grbića i streljašice Zorane Arunović? Nisam bitan ja kao pojedinac, nego tretman vaterpola u Srbiji. Naši uspjesi kao da se podrazumijevaju. A bili smo pobjednici Svjetskog kupa, koji se igra svake četiri godine, osvojili Svjetsku ligu, bili treći na EP-u Zagrebu – ističe Vanja.

Da nezadovoljstvo doista nije motivirano (samo) osobnim razlozima, potvrđuju i sljedeće Vanjine rečenice:

– Svaka čast Novaku Đokoviću, ali zar je Olimpijski odbor Srbije uz brojne srpske trenere najboljim morao proglasiti stranca, Novakova trenera Mariana Vajdu? Tenisači su napravili sjajnu stvar osvojivši Davisov kup, samo u tome Vajde uopće nema.

Komentara 3

BA
balance
16:53 10.01.2011.

Svaka cast Vanja. Najbolji svjetski vaterpolisti su odavno iz ovih nasih i vasih krajeva.

Avatar Topgen
Topgen
17:05 10.01.2011.

Nije Vanja nego ... Franja , haha

Avatar Kiko ® DINAMO
Kiko ® DINAMO
22:57 10.01.2011.

Frane za igraj za Hrvatsku repku ko je** Srbiju ti si Hrvat,a ne Srbin..I do kraja svoje karijere ostani u Mladosti jer otkad si došao u Mladost, Mladost igra fantastično..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije