Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska u subotu igra s Mađarima za broncu

Udovičić: Dobro za nas, Hrvatska je jača od Italije

\'11.09.2010., Zagreb -  LEN EP u vaterpolu, utakmica za 3. mjesto muskih reprezentacija Srbije i Madjarske.  Vanja Udovicic.  Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
29.07.2011.
u 21:18

Mladost srbijanskom kapetanu Vanji Udovičiću nudi 135.000 eura godišnje, on traži 150.000, koliko je imao lani

Mađarski vaterpolisti nisu ništa osvojili od zlata na OI u Pekingu 2008. Željni su trofeja, ali te su iste godine na EP-u u Malagi u dvoboju za broncu pobijedili Hrvatsku sa 15:14 (u produžetku), pa su i naši vaterpolisti željni uzvrata.

– Mađari će više ići na individualne akcije. Imaju jednog klasičnog braniča, Gora Nagya, i njega trebamo izmoriti. A najveća nam opasnost prijeti od Madarasa i Birosa – opisao je situaciju Miho Bošković, član Vasasa.

– Ma, zaboravio sam na ozljedu – dodao je Andro Bušlje i nastavio: – Nadam se da je ono s Talijanima bio loš dan i da nam se takva igra, bez ideje u napadu, ne može ponoviti.

Naravno da polufinalni poraz od Talijana još peče. Kad je izbornik Ratko Rudić nakon tog poraza ustvrdio da "nismo bili hrabri", vjerojatno je mislio i na sebe, ne samo na igrače. Naime, Rudić je u toj utakmici odstupio od načela "igra svih 13 igrača". Karač je igrao dvije, Obradović šest, a Paškvalin i Buljubašić po devet minuta. Izbornik se oslonio na udarnu sedmorku, a njoj očito nije išlo.

– O tim sam pogreškama porazgovarao sa svakim igračem posebno, ali to nije za novine. Pokazuje se, osim toga, da su sve reprezentacije koje su se našle u polufinalu imale dvostruko dulje pripreme od nas. Talijani i Mađari pripremaju se tijekom cijele godine, a Srbi su u Šangaju boravili još prošle zime – nabrajao je Rudić.

Utakmica za broncu između Hrvatske i Mađarske počinje u 10, a u 15 sati finale igraju Srbi i Talijani. Srbi brane naslov iz Rima 2009., a kapetan Vanja Udovičić naglašava:

– Hrvatska ima jaču momčad od Italije, polufinale je bio samo nesretan dan. 

Kad je u pitanju njegova klupska budućnost, Vanja je zakopčan do grla. No doznali smo da Mladost Vanji za ostanak (jer zbog duga mora rezati troškove) nudi nešto manju godišnju plaću od prošlogodišnje – 120.000 eura, plus plaćene stan i hranu, što aranžman podiže na 135.000 eura. Udovičić bi ostao pri lanjskih 150.000 eura. Drugi mu, navodno, nude i više, ali žapcima daje bonus jer je to klub od tradicije i formata, a i Zagreb mu se sviđa. Tome je, uostalom, sklon i njegov otac, Puljanin Davor.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
pavel1001
16:38 30.07.2011.

je,fakat je slabija hehehe :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije